Cu toții resimțim energia apăsătoare din aceste zile. Chiar dacă unii dintre noi încearcă să își păstreze calmul, incertitudinea, frica și starea de panică creează un egregor la nivel colectiv – sunt emoții perfide care se insinuează treptat în sufletul tuturor. Cu siguranță, frica de boală și de moarte pot fi paralizante însă, în același timp, o epidemie care riscă să se transforme în pandemie globală este un eveniment cu semnificații mai profunde și un factor declanșator de schimbări majore la nivel personal și colectiv.  

Aceste vremuri agitate răscolesc multe emoții și instincte, ne recalibrează și schimbă tipare de gândire și comportamente individuale și sociale, în întreaga lume. Sunt convinsă că, atunci când toată această situație se va încheia, oamenii și societatea vor fi diferiți – se vor fi schimbat mentalități, se vor fi redefinit valori și priorități, se vor fi schimbat relațiile interumane.

Deocamdată însă, posibilitatea de a trăi o situație extremă precum auto-izolarea la domiciliu sau intrarea în carantină ne aduce față în față cu provocarea de a ne gestiona nu doar relația cu noi înșine, ci și relațiile și problemele de familie.

Vă este frică să rămâneți singuri cu voi?

woman-alone

Să petreci timp tu cu tine poate fi un proces revelator sau distructiv – depinde de fiecare cum alege să treacă prin acest proces și cum valorifică timpul care i s-a dat.

Unora le poate trezi frici interioare, stări de disconfort născute din refuzul de a se privi cu adevărat și de a se accepta așa cum sunt. Timpul petrecut în singurătate îi comprimă, se simt dezorientați. Forțați să se oprească din ritmul alert pe care îl trăiau și lipsiți de reperele exterioare la care se raportau, acum nu mai pot să ignore chipul care se uită la ei din oglindă, identitatea reală a celui pe care îl țin ascuns cu obstinație, acoperindu-l cu măști care, de fapt, le îmbătrânesc sufletul. 

Dimpotrivă, pentru alții, această perioadă este oportunitatea de care aveau nevoie pentru a se regăsi cu adevărat, pentru a-și redefini valorile și pentru a se repoziționa în raport cu ei înșiși și cu cei din jur.

Nu este întotdeauna ușor să facem alegerile corecte și benefice pentru noi, pentru că aceasta implică renunțarea la obișnuințe și credințe vechi, adânc înrădăcinate în structurile noastre, însă astfel de momente poartă în ele sămânța transformării personale, ne deschid porți spre interior și ne permit întoarcerea spre sine.

Izolarea este o perioadă în care introspecția devine poate cel mai valoros instrument pentru evoluția personală. Mai mult ca oricând, acum este momentul să ne acordăm cu adevărat atenție și timpul necesar pentru a ne asculta vocea interioară (Sinele autentic), pentru a ne lăsa în voia dorințelor sufletului nostru, oricât de copilărești ar fi – joaca cu copilul interior, redescoperirea, nevoia de compasiune și iubire de sine, după care sufletul nostru tânjește, dar pentru care nu ne facem niciodată timp cu adevărat. Este mai simplu să le ignorăm, amânând mereu momentul sau poate chiar negându-le cu totul. Adultul din noi este egoist, orgolios și mândru, refuzând încăpățânat (ca un copil, în mod ironic...) să recunoască și să accepte acele gesturi simple – clipe de grație – care îi oferă, de fapt, cheia spre vindecarea rănilor emoționale și transmutarea umbrelor sale în scântei de Lumină, devenirea sa în Omul armonios, în pace și echilibru cu sine, care a fost menit să fie.

Dincolo de noi, trebuie însă să ne uităm și la cei apropriați. În astfel de momente, în care împrejurările ne forțează să petrecem mai mult timp alături de ceilalți membri ai familiei (de la care fiecare așteaptă, ca un dat, sprijin și ajutor necondiționat), pot ieși la suprafață multe probleme nerezolvate, cuvinte nespuse, răni vechi, resentimente și dureri provocate de cei în care se presupune că ar trebui să avem cea mai mare încredere și de la care avem cele mai mari așteptări – înțelegere, acceptare, protecție și iubire necondiționată. Acest context, oricât de inconfortabil ni se pare, de fapt poartă cu el un mare dar – oportunitatea de a ne vindeca relația cu familia, de a conștientiza acele răni pentru a le putea apoi accepta, ierta și elibera din structurile noastre mentale și emoționale, dar și șansa de a ne redobândi autenticitatea, de a ne repoziționa și de a ne reconstrui relația cu familia dintr-o perspectivă sinceră, lipsită de vechile condiționări și atașamente nocive.

Young-Living-Essential-Oils

Pentru a trece mai ușor peste această perioadă încărcată emoțional, vă recomand să folosiți uleiuri esențiale calmante și echilibrante, care au capacitatea de a reda starea de optimism sau care au efect blând de susținere și acceptare – uleiuri de citrice (lămâie, grepfruit, bergamotă, portocale, Citrus Fresh), amestecuri pentru vindecări emoționale (Acceptance, Forgiveness, Release, Grounding), lavandă, trandafir, geranium, Peace and Calming etc.

Pulverizați-le zilnic, aplicați-le pe piele, inhalați frecvent moleculele aromatice, puteți chiar face băi relaxante cu câteva picături de ulei esențial.

Fiți blânzi, indulgenți și răbdători cu voi, aveți încredere că aceasta este o perioadă de tranziție și transformare din care veți ieși mai vindecați și mai puternici.

Acordați-vă atenția și iubirea de care sufletul vostru are nevoie și renunțați la judecăți și resentimente, indiferent dacă sunt îndreptate către voi înșivă sau către cei apropriați – nu vă servesc la nimic, dimpotrivă, vă împovărează și vă înrobesc sufletul...

Alegeri inspirate vă doresc!