Cu toate că luna ianuarie abia s-a încheiat, putem spune că încă suntem în perioada de început de an, mai ales dacă ne gândim că pe 1 februarie începe Anul Nou Chinezesc, prin urmare, pentru scurt timp, mai avem de parcurs o perioadă favorabilă eliberărilor, reînnoirii, reflecției și stabilirii de noi perspective, concentrându-ne pe ceea ce vrem să schimbăm în viața noastră în anul care abia a început.

În această perioadă, evaluăm aspectele pozitive și negative ale anului anterior și ne facem proiecții și rezoluții pentru Noul An. De cele mai multe ori, acestea sunt dorințe pe care nu am reușit să le îndeplinim ani la rând, dar la care încă visăm, altele sunt dorințe noi, generate de contextul actual al vieții noastre.

Trecerea dintre ani aduce un suflu puternic de energie a noului, care ne entuziasmează și ne stimulează puternic în direcția schimbărilor benefice pentru noi – ne propunem obiective ambițioase și transformări miraculoase, schimbări uneori radicale dar nerealiste, care tind spre atingerea perfecțiunii. Sunt obiective pe care știm nu le vom realiza niciodată, deoarece în sinea noastră le considerăm o utopie, credem că sunt imposibil de atins șii de aceea, după primele două-trei săpămâni ale anului, în care ne apucăm să facem lucruri care nu ne sunt la îndemână (deși, pe termen lung, ne-ar împlini visul), ne pierdem energia și motivația, începem să găsim scuze și amânări, intervin procrastinarea și neîncrederea, iar apoi ne învinovățim și ne pedepsim când nu reușim să ne atingem obiectivele. Din păcate, aceste variații rapide de la o stare de optimism și entuziasm la dezamăgire și frustrare ne obosesc rapid și ne seacă de energie, astfel încât ajungem să ne abandonăm proiectele personale, căzând în capcana lamentărilor și a blazării. În cel mai fericit caz, ne amânăm acele visuri până anul viitor, când ne promitem solemn că nu vom mai rata oportunitatea de a le realiza.

În acest caz, aromaterapia ne poate ajuta să folosim, să integrăm și să susținem în noi energia schimbării, să ne eliberăm de convingerile limitative și să ne întărim convingerile benefice pentru noi, astfel încât să ne menținem activ interesul și motivația față de obiectivele noastre pe parcursul anului.

Așadar, te invit să parcurgem împreună cinci dintre cele mai frecvente rezoluții de Anul Nou și să vedem cum te pot ajuta uleiurile esențiale.

Anul acesta voi face mai multă mișcare...

sport

Iarna este un anotimp al conservării energiei, de aceea toți avem tendința de a fi mai sedentari în această perioadă, însă exercițiile fizice sunt importante pentru a ne menține sănătatea și starea de bine. Chiar și o plimbare de cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi are multiple beneficii: aerul rece este bogat în oxigen și ioni negativi, ceea ce revigorează funcțiile creierului, crește capacitatea de concentrare și combate depresia, în timp ce mersul pe jos, în ritm susținut, stimulează circulația sângelui și ajută la detoxifierea organismului. Se spune că 30 de minute de mers prin zăpadă echivalează cu o oră de sport într-o sală de forță, deoarece întărește mușchii picioarelor.

Cu toate acestea, pentru cei mai mulți oameni, o plimbare prin zăpadă nu este întotdeauna o variantă comodă, preferând activități statice. Dacă ești o astfel de persoană, alege să faci 10-15 minute de exerciții de întindere (stretching) acasă sau la sală, pentru a împiedica acumularea acizilor în mușchi, în timp ce exercițiile cardio-vasculare te vor ajuta la reducerea grăsimii corporale și la scăderea nivelului colesterolului.

  • Cum te poate ajuta aromoterapia

Pentru a neutraliza și elimina acizii din organism, folosește uleiuri esențiale de eucalipt, ienupăr, trandafir și isop, iar pentru a stimula organismul și a-i da multă energie pentru a putea susține efortul depus la exercițiile fizice, folosește uleiuri esențiale de piper negru, eucalipt, mentă, rozmarin, busuioc și arbore de ceai.

Difuzează uleiurile esențiale în diferite combinații pe parcursul zilei, adaugă câteva picături din două sau trei uleiuri în gel de duș dimineața sau masează 1-2 picături pe diferite zone ale corpului (la ceafă, pe piept, la încheietura mâinilor) pentru a stimula simțurile și circulația sângelui.

Anul acesta voi slăbi...

greutate

După câteva luni în care ne-am dat voie să ne abatem de la dietă și ne-am făcut poftele fără a ne mai pune bariere, atenția noastră se concentrează pe scăderea în greutate. Din păcate, energetica acestei perioade nu ne este favorabilă, deoarece în timpul iernii, așa cum ni se recomandă în Ayurveda, corpul are nevoie de alimente calde și, hrănitoare, capabile să întrețină focul digestiv. Așteptându-se la o iarnă lungă și o hibernare profundă, corpul încearcă de fapt să își mențină greutatea și ultimul lucru pe care vrea să îl metabolizeze sunt salata și legumele crude sau sucurile reci, care sting focul digestiv, provoacă umezeală și amplifică starea de rece în interior.

Cele mai indicate în această perioadă sunt mâncărurile calde bogate în legume rădăcinoase, grăsimi sănătoase, fibre și plante cu frunze verzi, care ne încălzesc și susțin sistemul digestiv, iar dacă sunt consumate în porții mici, pe tot parcursul zilei, fără adaos de carbohidrați (pâine, paste, orez sau cartofi), ne ajută să ne reglăm greutatea pe timpul iernii.

  • Cum te poate ajuta aromoterapia

Uleiurile esențiale sunt de un real ajutor, deoarece te pot ajuta cu normalizarea digestiei și topirea kilogramelor. Creează o combinație din 2-4 uleiuri, la alegere dintre bergamotă, piper negru, cardamon, fenicul, ienupăr, mentă, măghiran, rozmarin, cimbru sau busuioc, diluate cu puțin ulei purtător, și apoi masează-ți abdomenul cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic, pentru a stimula digestia și metabolismul. O altă variantă este să difuzezi sau să prepari capsule vegetale cu câte 2 picături din uleiuri esențiale de mentă, lămâie, grapefruit și scorțișoară pentru a inhiba senzația de foame și pofta de dulce, dar și pentru a combate retenția de apă și pentru a stimula drenarea sistemului limfatic și eliminarea toxinelor din organism.

Atenție! Înainte de a ingera uleiuri esențiale, asigură-te că sunt uleiuri esențiale de înaltă puritate, de grad terapeutic.

Anul acesta îmi voi găsi un partener...

Romantic couple in the park

Este un fapt absolut firesc să ne dorim o relație armonioasă, în care să iubim și să fim iubiți, iar începutul de an ne inspiră să ne implicăm mai mult în a începe sau dezvolta o relație plină de iubire. Ceea ce uităm însă, de cele mai multe ori, este că avem nevoie să ne iubim mai întâi pe noi înșine, înainte de a putea cu adevărat să ne deschidem inima pentru a putea oferi și primi iubire.

  • Cum te poate ajuta aromoterapia

Uleiuri esențiale, în special cele florale, au o aromă suavă și o energie subtilă puternică, care favorizează deschiderea inimii la niveluri mai profunde de iubire și compasiune. Difuzate și purtate zilnic ca parfum, uleiurile esențiale de iasomie, trandafir, ylang ylang, neroli, patchouli, tămâie și lemn de santal vor aduce în structurile tale o frecvență înaltă de vibrație, care atenuează rigiditatea inimii, aduce echilibru emoțional și permite sufletului să se deschidă, precum petalele unei flori, către universul tău interior și spre lumea exterioară, dar și spre dimensiunile superioare, spre Divinitate.

Anul acesta voi gândi pozitiv...

pozitiv

Iarna, cu nopțile ei lungi, frigul de afară și lipsa luminii solare, este o perioadă care predispune la ceea ce se numește ”depresie de iarnă” – mulți oameni devin posomorâți și capricioși și cu greu găsesc motive să se bucure de ceva în viața lor. Cu toate că la nivel personal, dar și de societate, avem o nevoie aproape disperată de a găsi aspecte pozitive în viață, mulți oameni se simt copleșiți de problemele cotidiene și nu mai au energie vitală pentru a gândi pozitiv.

  • Cum te poate ajuta aromoterapia

Moleculele aromatice de uleiuri esențiale te vor ajuta să combați stările de depresie și negativitate, acționând profund la nivel mental și emoțional. Difuzează pe parcursul zilei uleiuri esențiale, alegând unul sau mai multe uleiuri esențiale dintre busuioc, bergamotă, salvie, mușcată, iasomie, lavandă, melissa (roiniță), neroli, trandafir, chiparos sau ylang ylang.

Anul acesta voi atrage mai multă abundență...

abundenta

În fiecare an sperăm să ne facem o viață mai bună și să atragem mai multă abundență. Cu toate acestea, tindem să uităm că abundența este un concept mult mai larg, care se referă nu doar la partea financiară, ci se manifestă pe mai multe dimensiuni, inclusiv în planul fizic (sănătate, prosperitate, casa și mediul nostru înconjurător, carieră, relația cu partenerul, familie și prieteni, timp liber), mental (idei, inspirație, cunoștințe, cunoaștere), emoțional (iubire, emoții pozitive) și spiritual (conectarea cu Sinele nostru interior, Sinele nostru superior și cu Divinitatea).

Este important să conștientizăm că, indiferent în ce domeniu al vieții noastre avem nevoie de mai multă abundență, lipsa pe care o resimțim se datorează în primul rând relației pe care o avem cu noi înșine în acea privință. De obicei, din cauza fricii, a lipsei de încredere în sine și a convingerilor limitative, care ne împiedică să ne atingem visurile, ne privăm singuri de dreptul de a avea ceea ce ne dorim – fie ne spunem că nu merităm să avem o relație fericită sau un anumit lucru, fie ne învinovățim și ne auto-pedepsim să nu ne bucurăm de a anumite experiențe, fie ne lăsăm dominați de frica de schimbare ori perpetuăm tipare de gândire care nu ne sunt benefice, preluate din societate sau din familie.

În tot acest timp, conform Legii Atracției, manifestăm în viața noastră realitatea care corespunde frecvenței noastre de vibrație, energiei pe care o emitem la nivel subconștient. Orice emoție sau acțiune născută din frică va aduce lipsuri, neîncredere în sine și dependență, în timp ce Credința, Recunoștința și Iubirea vor alimenta întotdeauna o stare de abundență și libertate. Odată ce înțelegem acest principiu și acționăm pentru schimbarea frecvenței personale, vom schimba și realitatea în care trăim, atrăgând acele persoane, resurse, contexte și situații aflate pe niveluri energetice compatibile cu noi. Universul ESTE Abundență infinită și răspunde dorințelor noastre cele mai profunde, depinde doar de noi să credem cu putere că vom obține ceea ce ne dorim și să ne deschidem spre darurile care vin spre noi, asumându-ne rolul de co-creatori și revendicându-ne dreptul la abundență și fericire.

  • Cum te poate ajuta aromoterapia

Datorită frecvenței lor de vibrație, uleiurile esențiale ne influențează starea de spirit și aduc deblocări, eliberări și vindecări emoționale la nivel de subconștient. Le poți difuza în timpul meditației sau le poți aplica pe diferite puncte de pe corp (pe creștet, la ceafă, la încheietura mâinilor, pe zona inimii), inhalând apoi adânc din palme.

Atunci când meditezi pe tema abundenței și manifestării, fie că este vorba de bani, sănătate sau fericire, folosește-te de puterea uleiurilor esențiale. Ele te vor ajuta să atingi un nivel mai profund de conștientizare, unde vei putea vedea ce blocaje te împiedică să trăiești în abundență și, astfel, vei putea să eliberezi mai ușor acele programe și credințe limitative.

Alege unul sau mai multe uleiuri dintre tămâie, smirnă, elemi, chiparos, patchouli, lemn de santal, angelica, lemn de cedru sau lavandă. În funcție de combinație, aceste uleiuri îți vor schimba frecvența de vibrație în timpul meditației astfel încât, pe măsură ce îți vizualizezi obiectivul în cele mai mici detalii și simți emoția dobândirii acelui lucru, uleiurile esențiale vor crea, la nivel de subconștient, premisele favorabile ancorării unor noi energii, care vor atrage noi posibilități de manifestare în viața ta, acolo unde îți dorești cu tot sufletul și cu fiecare celulă din corpul tău.

Permite schimbării să se producă

schimbare

Aplicând recomandările pe care le-ai citit până acum vei începe în mod natural să faci schimbări în viața ta. Cu toate acestea, dacă simți că ai rezistențe interioare puternice, difuzează sau inhalează un amestec de câteva uleiuri esențiale care îți vor echilibra fluctuațiile emoționale și îți vor reactiva impulsul de a continua ceea ce ai început, pentru a permite schimbări pozitive. Poți alege dintre uleiurile de mușcată, iasomie, ylang ylang, molid, cardamon, coriandru, piper negru sau lavandă.

Indiferent ce semnificație are Anul Nou pentru tine, nu uita că, în loc să încerci să fii perfect/ă, cea mai importantă este starea ta de bine la nivel fizic, mental, emoțional, spiritual, nu doar în această perioadă, ci pe tot parcursul anului! Mai înainte de orice, este nevoie să îți stabilești niște repere solide – ce înseamnă sănătatea și fericirea pentru tine? Învață să asculți nevoile corpului tău și dorințele inimii, mai degrabă decât ceea ce mintea rațională îți spune că ar trebui să faci. În această privință, pe lângă tehnicile motivaționale și de lucru cu sine, uleiurile esențiale te vor susține cu blândețe la nivel mental și emoțional și te vor ajuta să îți redobândești echilibrul fizic, esențial pentru a atinge o stare de armonie.

Așadar, în acest an, lasă-te modelat/ă de energia transformatoare a uleiurilor esențiale pentru a facilita manifestarea dorințelor în viața ta!

Alegeri inspirate îți doresc!