Dispozitivul de scanare este aprobat de FDA?
DA. În calitate de senzor de biofeedback, scanerul ZYTO este clasificat ca electrodermograf (un aparat care analizează activitatea electrică de la nivelul pielii), în acest moment fiind singurul dispozitiv de acest fel de pe piață autorizat de FDA (Food and Drug Administration - Agenția de Reglementare a Alimentelor și Medicamentelor din SUA) pentru măsurarea răspunsului galvanic al pielii. Dispozitivul de scanare a mâinii este încadrat ca dispozitiv medical clasa II 510k.
Apasă pe poză pentru a o vizualiza la rezoluție mare
Datele furnizate de software-ul ZYTO oferă un diagnostic?
NU. Tehnologia ZYTO nu este destinată utilizării în scop de diagnosticare, vindecare sau tratare a unei boli sau afecțiuni medicale, ci oferă informații obținute în urma măsurării răspunsului galvanic cutanat. Aceste date pot ajuta pacienții și terapeuții în luarea unor decizii mai bune și mai rapide privind sănătatea persoanei testate, de la stabilirea produselor care pot asigura succesul unui protocol terapeutic, la necesitatea efectuării unor investigații medicale în scop de diagnosticare și urmarea unui plan individualizat de tratament sau adoptarea unor modificări ale stilului de viață, cu scopul de a produce efecte benefice asupra sănătății și stării de bine.
Cine utilizează tehnologia ZYTO?
În întreaga lume, echipamentele profesionale ZYTO (Balance, Select, Elite, EVOX) sunt utilizate pe scară largă în clinici și centre de wellness de către cadre medicale și terapeuți de medicină complementară, cum ar fi kinetoterapeuți, aromoterapeuți, naturopați, psihiatri, veterinari, nutriționiști și alte categorii de consultanți și practicieni în domeniul sănătății holistice.
Există un fundament științific?
DA! ZYTO este o tehnologie de biocomunicare utilizată de mii de terapeuți și practicieni în domeniul sănătății din întreaga lume. Este un dispozitiv științific care efectuează măsurători ale corpului prin ‘interogarea’ și înregistrarea răspunsurilor acestuia, similar multor instrumente și echipamente medicale, cum ar fi tensiometrul, electrocardiograful, termometrul, glucometrul, encefalograful, diapazonul, spectroscopul cu raze sub-infraroșii pentru detectarea hematoamelor intracraniene sau aparatul pentru măsurarea incapacității de a coordona activitatea musculară. Rezultatele obținute în urma bioscanării ZYTO sunt știință pură.
Cât de sigură este tehnologia?
Dispozitivul ZYTO de scanare a mâinii este neinvaziv, nedureros și nu are contraindicații cunoscute. Cantitatea de energie utilizată în timpul scanării este atât de mică, încât echipamentul este complet sigur pentru bebeluși, copii și adulți de toate vârstele, inclusiv pentru persoanele cu stimulatoare cardiace și pentru femei însărcinate.
În plus, conectarea la dispozitiv nu necesită înlăturarea bijuteriilor sau oprirea telefonului mobil, aceste surse externe neafectând răspunsurile scanării.
La ce interval de timp trebuie repetată bioscanarea ZYTO?
În funcție de rezultatele bioscanării, starea de sănătate și tratamentul recomandat fiecărei persoane, terapeutul sau practicianul care efectuează scanarea este în măsură să recomande frecvența sesiunilor.
În general, se recomandă efectuarea unei bioscanări ZYTO în stări acute și după minim 28 de zile, aceasta fiind perioada minim necesară pentru ca produsele (uleiuri esențiale și/sau suplimente nutritive), serviciile și modificările introduse în stilul de viață să producă efecte pozitive semnificative. În plus, există posibilitatea de a scana zilnic preferința biologică a corpului pentru un anumit ulei esențial.
Obiectivul este acela de a ajuta organismul să atingă și să își mențină echilibrul și starea de bine. În timp, nevoia corpului față de anumite suplimente și servicii sau terapii alternative care să îl susțină ar trebui să se schimbe.
De ce diferă rezultatele scanărilor multiple?
Tehnologia ZYTO se bazează pe biocomunicare, care presupune comunicarea dintre un computer și corp prin intermediul unor stimuli la care corpul reacționează energetic. Computerul citește răspunsurile corpului măsurând fluctuațiile conductivității electrice a pielii. Energia (chi, cum este numită în medicina tradițională chineză) este foarte sensibilă la stimuli și foarte dinamică, mișcându-se mult mai repede decât viteza cu care au loc orice alte procese chimice din corp – practic, câmpul energetic procesează 400 de milioane de impulsuri de informații pe secundă! Ca urmare, fluctuațiile energetice preced modificările din corpul fizic, făcând imposibilă reproducerea rezultatelor unei bioscanări și compararea vectorilor individuali. În schimb, se au în vedere tipare și tendințe în evoluția rezultatelor obținute.
Acesta este motivul pentru care efectuarea unor scanări succesive generează informații aparent contradictorii sau fără nicio legătură între ele. La o analiză atentă însă, terapeutul/practicianul ar observa că există o corelație clară între articolele virtuale evidențiate în rapoarte. Cu toate acestea, deoarece o bioscanare conține o cantitate foarte mare de date colectate într-o perioadă scurtă de timp, este aproape imposibil ca o persoană să analizeze în detaliu și să coreleze simultan informațiile obținute din mai multe scanări.
Informațiile furnizate de tehnologia ZYTO sunt precise?
DA. Studiile efectuate cu ajutorul tehnologiei ZYTO confirmă faptul că informațiile obținute prin biocomunicare sunt relevante clinic și se corelează în mod semnificativ cu datele obținute prin alte metode.
Un studiu pilot efectuat la un spital din Beijing, în China, a comparat informațiile furnizate de sesiunile de bioscanare ZYTO Balance cu rezultatele analizelor efectuate timp de două zile pe 200 de pacienți. Concluziile studiului au arătat că bioscanarea ZYTO a avut o precizie de 87,5% în raport cu investigațiile clinice derulate în decurs de 48 de ore! Este un rezultat extraordinar, având în vedere numărul mare de analize diferite efectuate în cele două zile, comparativ cu scanarea ZYTO, care a durat doar 4 minute.
De remarcat că nici investigațiile medicale convenționale nu pot fi considerate 100% precise, așa cum au constatat în repetate rânduri diferite studii clinice. De exemplu, s-a înregistrat o acuratețe de 87,4% pentru confirmarea H. Pylori în testele de scaun (1), de 72% pentru predicția neuro-imagistică la copiii cu tumori cerebrale (2), de 83,8% pentru predicția citomegalovirusului în testele de sânge (3) și de 80% pentru depistarea meningitei prin teste de sânge și teste de lichid spinal cerebral (4).
Obiectivul studiului efectuat de medicii chinezi nu a fost acela de a demonstra că scanarea prin biocomunicare constituie o alternativă la investigațiile în scop de diagnosticare, ci de a determina valoarea clinică a rezultatelor bioscanării, ajutându-i pe medici să decidă ce analize să recomande pentru a stabili un diagnostic.
De asemenea, în urma testelor* efectuate de părți terțe independente, a reieșit că dispozitivul ZYTO de scanare a mâinii îndeplinește sau chiar depășește toate cerințele prevăzute de reglementările aplicabile, fapt care a confirmat acuratețea informațiilor colectate din corp, acestea nefiind afectate de interferențe eletromagnetice sau variații de tensiune.
*Concluzii bazate pe testele efectuate, printre care un test cu interferențe și limite de frecvențe radio, un test de supratensiune, un test de imunitate la câmpul magnetic, un test de scurgeri și întreruperi de tensiune și un test de descărcare electrostatică.
Studii clinice citate:
- Harahdashti, A. (2014). Diagnostic Accuracy of Helicobacter pylori. Infectious Diseases in Clinical Practice, 22(3), 154–156-154;156-154–156.
- Norris, G., Garcia, J., Hankinson, T., Handler, M., Foreman, N., Mirsky, D., Stence, N., Dorris, K., & Green, A. (2019). Diagnostic accuracy of neuroimaging in pediatric optic chiasm/sellar/suprasellar tumors. Pediatric Blood & Cancer, 66(6), n/a-n/a.
- DO, P., MSc, P.M., MSc, E.M., PhD, R., MD, T., & PhD, J.M. (2017). Diagnostic Accuracy of Blood-Based Tests and Histopathology for Cytomegalovirus Reactivation in Inflammatory Bowel Disease: A Systematic Review and Meta-Analysis. Inflammatory Bowel Diseases, 23(4), 551-560.
- Wei, T., Hu, Z., Qin, B., Ma, N., Tang, Q., Wang, L., Zhou, L., Zhong, R., & Panagiotidis., M. (2016). Diagnostic Accuracy of Procalcitonin in Bacterial Meningitis Versus Nonbacterial Meningitis. Medicine, 95(11), e3079
Solicită o ședință de scanare ZYTO în București!