Uleiurile esențiale – darul prețios al naturii
Abordare holistică
Influență benefică asupra sănătății fizice, mentale, emoționale și spirituale
Inteligență vie
Activarea mecanismelor de autoreglare și autovindecare ale organismului
Sinergie
Putere de acțiune amplificată a combinațiilor de uleiuri esențiale, comparativ cu efectul uleiurilor individuale
Aromoterapia este cea mai blândă formă de terapie complementară, care contribuie la redobândirea și menținerea unei stări de sănătate optime la toate nivelurile ființei noastre. Cu o istorie de peste 5000 de ani, practicată de toate marile civilizații ale lumii antice, știința folosirii uleiurilor esențiale este astăzi mai actuală ca oricând. Datorită proprietăților tămăduitoare și frecvențelor înalte de vibrație, aceste esențe pure au efectele profund transformatoare asupra noastră, ajutând corpul și spiritul să își regăsească starea de sănătate, echilibru și armonie.
Beneficiile aromoterapiei
”Natura este singurul loc în care miracolele nu doar se întâmplă, ci se întâmplă tot timpul.” - Thomas Wolfe
Ce sunt uleiurile esențiale?
Uleiurile esențiale sunt fluidul viu din interiorul plantei, care îi conferă acesteia proprietățile de regenerare, oxigenare și imunizare. Ele conțin molecule microscopice capabile să pătrundă în toate celulele până la nivelul ADN-ului și să producă efecte benefice asupra organismului, stimulând sistemele sale naturale de vindecare.
Utilizate de mii de ani ca remedii pentru diferite afecțiuni fizice și psiho-emoționale, în ritualuri de îngrijire a corpului, în ceremonii religioase și pentru a facilita experiențe mistice, uleiurile esențiale au captat atenția oamenilor de știință, care astăzi redescoperă cu fascinație puterea tămăduitoare a uleiurilor esențiale. Odată cu renașterea interesului pentru un stil de viață simplu și natural, în general, și pentru terapiile naturiste pe bază de plante, în particular, uleiurile esențiale se bucură în prezent de o popularitate din ce în ce mai mare, redobândind recunoașterea pe care o merită.
Importanța calității
Majoritatea uleiurilor comercializate pe piață conțin aditivi sau compuși chimici sintetici, provin din a doua sau a treia distilare sau au fost distilate prin metode care compromit proprietățile compușilor fitochimici. Din acest motiv, uleiurile de calitate inferioară sau contrafăcute nu vor avea niciodată efecte terapeutice, ci dimpotrivă, ar putea fi chiar toxice.
În schimb, un ulei esențial de grad terapeutic are cea mai mare concentrație posibilă de compuși naturali biologic activi, care îi conferă o aromă bogată, profundă, și este viu din punct de vedere energetic, fiind capabil să restabilească echilibrul și funcția normală a sistemelor slăbite ale corpului. Aroma, chimia și frecvența de vibrație a uleiului, toate contribuie la efectele sale terapeutice unice, care sunt determinate de aspectele întregului proces de producție: