În calitate de lider mondial în cultivarea și distilarea uleiurilor esențiale, Young Living își extinde în mod constant prezența la nivel global. Cu o rețea complexă de peste 20 de ferme și distilerii proprii și în parteneriat (în luna iunie 2018), situate pe șase continente, compania Young Living rămâne fidelă promisiunii făcute prin programul Seed to Seal – aceea de a aduce în fiecare casă uleiuri esențiale și produse de înaltă calitate, folosind metode ecologice și responsabile, care păstrează intacte puritatea și proprietățile active ale plantelor.

5x5 Pledge

 

Articol actualizat în luna mai 2019

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate în anul 2019, Young Living a lansat Angajamentul 5x5, un program ambițios care va redefini rolul său de lider în industrie și va crește impactul pozitiv pe care compania îl are asupra solului, în comunitățile locale și în familiile din întreaga lume.

Astfel, ca parte a acestui program, în următorii cinci ani, Young Living va continua să își dezvolte rețeaua de ferme, inaugurând în fiecare an cel puțin 5 ferme proprii sau în parteneriat. În acest fel, Young Living demonstrează că este cu adevărat liderul mondial în ceea ce privește producerea uleiurilor esențiale de calitate superioară!

Compania investește timp și resurse fără precedent pentru a se asigura că respectarea acestor standarde riguroase de calitate este o prioritate atât în fermele și distileriile proprii, cât și în fermele partenere și la furnizorii certificați Seed to Seal. Prin intermediul fermelor partenere, Young Living este în măsură să sprijine agricultura independentă locală, în același timp menținându-și angajamentul necondiționat față de calitate.

1. HARTA
Whispering-Springs-Farm,-Mona,-Utah

Whispering Springs

Mona, Utah, SUA

Ferma Whispering Springs – Mona, Utah, SUA

Situată într-o vale din Munții Stâncoși, la scurtă distanță cu mașina de sediul central Young Living, Whispering Springs este o fermă emblematică de lavandă. Are o suprafață de aproape 1.600 de hectare de culturi organice și găzduiește una dintre cele mai mari distilerii de ulei esențial din lume. Aici se cultivă plante aromatice încă din 1995, precum și alac, o cereală cunoscută ca fiind cea mai veche specie de grâu din toate timpurile, cultivată încă din vremuri preistorice. 

Această fermă produce:

Lavandă ● Isop  ● Salvie muscat ● Mentă ● Sânziene ● Brad balsamic Roiniță Mușețel roman ● Ienupăr ● Coada șoricelului Mentă verde ● Mușețel german ● Alac

Skyrider-Wilderness-Ranch,Tabiona,-Utah

Skyrider Wilderness

Tabiona, Utah, SUA

Ferma Skyrider Wilderness – Tabiona, Utah, SUA

Amplasată între dealurile din Tabiona, Utah, această fermă este una dintre cele mai noi ferme Young Living. Este un loc propice pentru cultivarea varietății unice de alac și, în același timp, un loc în care Gary Young poate efectua cercetări privind plantele noi și metodele de distilare.

Această fermă produce:

Produse din alac Gary's True Grit™ (făină, paste spiralate, spaghete, granola, amestec pentru clătite și waffles)

St.-Maries-Lavender-Farm,St.-Maries,-Idaho

St. Maries

Idaho, SUA

Ferma de lavandă St. Maries – St. Maries, Idaho, SUA

Acesta este locul din care a pornit întreaga istorie Young Living. În 1993, Gary Young a adus semințe de lavandă din regiunea Provence din Franța și le-a plantat pe cei 200 de acri (aproximativ 80 de hectare) de pământ care alcătuiesc în prezent această fermă. Înainte de achiziționarea terenului în 1992, această zonă nu fusese niciodată expusă substanțelor chimice, pesticidelor sau îngrășămintelor sintetice.

Această fermă produce:

Lavandă ● Roiniță ● Calapăr (vetrice) de Idaho

Highland-Flats-Tree-Farm,-Naples,-Idaho

Highland Flats

Naples, Idaho, SUA

Ferma forestieră Highland Flats – Naples, Idaho, SUA

Ferma de conifere Highland Flats este situată în apropiere de orășelul Naples din Idaho, la mai puțin de 80 km de granița dintre SUA și Canada. Începând cu anul 2000, ferma cu o suprafață de 100 de hectare oferă membrilor ocazia unei experiențe unice – participarea la recolta anuală de iarnă a plantațiilor de molid, brad balsamic, cedru roșu și pin. De asemenea, în fiecare primăvară, membrii pot participa la evenimentul numit ”Plantarea de Primăvară”, un proiect important de reîmpădurire care înlocuiește copacii recoltați.

Această fermă produce:

Brad balsamic de Idaho ● Molid albastru de Idaho ● Pin Pin galben de Idaho ● Cedru roșu occidental

Kona-Sandalwood-Reforestation-Project-Hawaii

Northern Lights

Fort Nelson, British Columbia, Canada

Ferma Northern Lights – Fort Nelson, British Columbia, Canada

În anul 2014, după explorări și cercetări amănunțite pentru a identifica, Young Living a achiziționat teren în British Columbia, Canada, pentru ferma Northern Lights, care astăzi este sursa principală pentru uleiul esențial de molid negru, inclus în multe amestecuri mult-apreciate, inclusiv Valor II™, Shutran™, Harmony™, Awaken™ și Envision™. Terenul virgin este neîntinat de substanțe chimice și fertilizanți sintetici.

Această fermă produce:

Molid negru Northern Lights ● Rozmarin sălbatic ● Coada șoricelului ● Molid argintiu

Kona-Sandalwood-Reforestation-Project-Hawaii

Kona

Big Island, Hawaii, SUA

Proiectul de reîmpădurire cu santal Kona – Big Island, Hawaii, SUA

Parteneriatul dintre Young Living și Proiectul de reîmpădurire cu santal Kona reprezintă o ilustrare extraordinară a modului în care Young Living depune eforturi pentru păstrarea valorilor culturale locale. Aici se recoltează doar lemn provenind de la arborii de santal uscați sau în curs de uscare, pentru a păstra echilibrul ecologic de pe insulă și pentru a respecta profunda credință hawaiiană în relația respectuoasă dintre oameni și pământ.

Această fermă produce:

Lemn de santal Royal Hawaiian™

Labbeemint-Partner-Distillery---White-Swan,-Washinton

Labbeemint

White Swan, Washington, SUA

Distileria parteneră Labbeemint – White Swan, Washington

Selectată recent ca partener Young Living (în aprilie 2018), distileria Labbeemint este o afacere de familie care produce ulei esențial de mentă încă din anii 1940. Datorită celor patru puncte de lucru strategice, inclusiv distileria de la sediul principal din Washington, Labbeemint oferă o sursă sustenabilă pentru mentă și este un lider în producerea de uleiuri esențiale de înaltă calitate. Datorită nivelului ireproșabil de onestitate și transparență în lanțul de aprovizionare, în prezent este principalul furnizor Young Living pentru specia Mentha piperita.

Această distilerie produce:

Mentă ● Mentă creață

FincaBotanicaFarm_Image1_US

Finca Botanica

Chongon (Guayaquil), Ecuador

Ferma Finca Botanica – Chongon (Guayaquil), Ecuador

Având o suprafață de aproape 800 de hectare de terenuri fertile și o distilerie dotată cu tehnologie de ultimă generație, ferma din Ecuador cultivă peste 15 de specii de arbori și plante cu conținut bogat în uleiuri esențiale, de la eucalipt albastru la lămâiță și palo santo. De asemenea, acest loc s-a dovedit a fi perfect pentru obținerea uleiurilor care se găsesc în cantități mici în întreaga lume, cum ar fi uleiul de imortele, renumit pentru proprietățile sale reconfortante.

Această fermă produce:

Eucalipt albastru ● Dorado Azul ● Ylang Ylang ● Lemn sfânt (palo santo)Mastrante ● Lămâiță ● Plectranthus Oregano ● Rosa Muerta ● Cardamom Mușcată ● Isop ● Ocotea quixos ● Rozmarin ● Ruta ● Cimbru ● Vetiver ● Ciocolată

Iquitos,-Peru

Iquitos

Iquitos, Peru

Ferma de lemn de trandafir din Iquitos – Iquitos, Peru

Având o suprafață de peste 1.000 de hectare, ferma și distileria din Peru sunt situate pe malurile fluviului Amazon, în inima celei mai mari păduri tropicale virgine din lume. La această fermă se pune accent pe durabilitate și practici responsabile de cultivare și recoltare, fiind un centru important pentru cercetările asupra plantelor și arborilor tropicali și pentru eforturile de reîmpădurire în zonă.

Această fermă produce:

Lemn de trandafir

Simiane-la-Rotonde-Lavender-Farm-France

Simiane-la-Rotonde

Simiane-la-Rotonde, Franța

Ferma de lavandă Simiane-la-Rotonde – Simiane-la-Rotonde, Franța

Ferma Simiane-la-Rotonde deținută de Young Living este situată în Provence, o regiune a Franței renumită pentru frumusețea și câmpurile înmiresmate de lavandă. Datorită istoriei și peisajelor sale impresionante, această fermă a devenit o destinație preferată de iubitorii de uleiuri esențiale, de artiști și de vizitatori. În fiecare vară, aici se desfășoară popularul eveniment de recoltare a lavandei.

Această fermă produce:

Lavandă ● Lavandin ● Salvie muscat ● Rozmarin Produse din alac Gary's True Grit™ (făină, paste spiralate, spaghete, granola, amestec pentru clătite și waffles)

Dalmatia-Aromatic-Farm,-Split,-Croatia

Dalmația

Split, Croația

Ferma de plante aromatice din Dalmația – Split, Croația

Peisajul Dalmației reflectă rădăcinile sale culturale adânci și oferă mediul ideal pentru cultivarea imortelelor, în locuri cu sol calcaros, expuse la soare și căldură intensă. Ferma aflată în apropiere de Split a fost întemeiată cu scopul de a deveni o sursă ecologică de ulei esențial de imortele, însă de atunci a continuat prin a cultiva și alte specii de plante.

Această fermă produce:

Imortele ● Salvie ● Ienupăr ● Dafin

Balkan-Botanical-Farm

Ferma din Balcani

Manolovo, Bulgaria

Ferma de plante din Balcani – Manolovo, Bulgaria

Situată într-una dintre cele mai apreciate regiuni din lume pentru cultivarea trandafirilor, ferma din Bulgaria s-a alăturat partenerilor atent selecționați de Young Living în anul 2017, fiind specializată în cultivarea de trandafiri superiori. Recent, ferma și-a diversificat culturile de plante pentru uleiuri esențiale, incluzând mușețelul roman și valeriana.

Această fermă din Balcani beneficiază de o bogată tradiție și de recunoaștere pe plan mondial în ceea ce privește cultivarea plantelor.

Această fermă produce:

Mușețel roman ● Trandafir ● Valeriană

Vida de Seville Distillery

Vida de Seville

Almaden de la Plata, Seville, Spania

Distileria Vida de Seville - Almaden de la Plata, Seville, Spania

Devenită partener Young Living în luna decembrie 2018, distileria Vida de Seville, situată la mai puțin de o oră distanță de orașul Sevilla, produce câteva dintre cele mai îndrăgite uleiuri esențiale YL – cistus, tămâie și smirnă. Muncitorii locali fac tot ce le stă în putință să utilizeze practici sustenabile, recoltând manual cistus sălbatic în parcul natural Sierra Norte. Procesul lor de distilare și practicile cu zero deșeuri sporesc eforturile companiei Young Living de a sprijini solul și de a crea produse de cea mai bună calitate care ajung direct din natură, în casa ta! 

Această fermă produce: 

CistusTămâieSmirnă

bella_vista farm

Bella Vista

Reggio Calabria, Italia

Ferma parteneră Bella Vista - Reggio Calabria, Italia

Ferma Bella Vista este situată la 20 de mile în afara orașului Reggio Calabria, pe coasta de vest a sudului Italiei – o regiune care produce aproape 90 de procente din sursa mondială de ulei esențial de bergamotă! Deventă partener Young Living în luna martie 2019, această ferma utilizează practici sustenabile, care mențin standardele Young Living de excelență, pentru a se asigura de calitatea și puritatea uleiului lor, în timp ce lucrează pentru a satisface cererea la nivel mondial pentru acest popular ulei de citrice. De asemenea, este un susținător ferm al principiilor comerțului echitabil, încorporând practici precum transparența și responsabilitatea, nediscriminarea și respectarea mediului înconjurător. Toate acestea se aliniază la principiile asumate de Young Living prin Angajamentul 5 × 5, ceea ce permite companiei să continue să ofere membrilor săi ulei de esență bergamotă de calitate superioară.

Această fermă produce:

Bergamotă

Outback-Botanical-Reserve,-Darwin,-Australia

Outback

Darwin, Australia

Rezervația botanică Outback —Darwin, Australia

Regiunea îndepărtată din Teritoriul Nordic al Australiei este mediul în care cresc plantațiile de chiparoși australieni. Înființată în 1994 și situată pe coasta de nord a acestei regiuni, ferma Darwin este cea mai veche fermă în cooperativă a companiei Young Living, care a lucrat îndeaproape cu proprietarul Vince Collins timp de aproape 15 ani pentru recoltarea și distilarea uleiului esențial chiparos albastru.

Această fermă produce:

Chiparos albastru Mirt lămâios ● Eucalyptus dives, polybractea, staigeriana și radiata ● Manuka Melaleuca (toate speciile)

Quintis-Sandalwood-Farm,-Perth,-Australia

Quintis

Perth, Australia

Ferma de santal Quintis – Perth, Australia

Plantațiile de santal ale Young Living se întind în întreaga regiune tropicală din nordul Australiei. Ferma Quintis folosește o metodă remarcabilă prin care protejează prețioșii arbori de santal de piața neagră tot mai dezvoltată din India, de unde provine această varietate de santal, aducând semințe din India pentru a le cultiva în cadrul fermei. După ce sunt plantați în siguranță, arborii sunt cultivați la cele mai ridicate standarde de calitate, sustenabilitate și responsabilitate față de mediu existente în industrie.

Această fermă produce:

Lemn de santal sacru

Taiwan-Cooperative-Farm,-Taitung,-Taiwan

Taiwan

Taitung, Taiwan

Ferma în cooperativă din Taiwan – Taitung, Taiwan

Această fermă în cooperativă este de fapt alcătuită din ferme individuale de dimensiuni mai mici, fiecare dintre ele axându-se pe diferite uleiuri. La fel ca fiecare întreprindere în parte, fiecare ulei are propria poveste și propriul istoric, aceasta incluzând modul de păstrare, succesiunea de generații și semnificația familială, precum și ingeniozitatea și inovația necesare pentru crearea sa.

Această fermă produce:

Lămâie verde ● Hong Kuai  ● Xiang Mao ● Lemn de camfor

Israel-cooperative-farm

Ein Gedi

Almog, Israel

Ferma în cooperativă Ein Gedi – Almog, Israel

Ferma cu o suprafață de 6.5 hectare este situată în apropiere de Ierusalim, la doar 25 de minute de mers cu mașina. Aici este locul unde Gary Young l-a întâlnit pe întreprinzătorul Guy Erlich, care cultivă 8.000 de arbori de balsam de Gilead (Commiphora geliadensis). Ferma din Almog este prima plantație din lume unde se cultivă în scop comercial acest arbore biblic prețios.

Această fermă produce:

Balsam de Gilead

Arabian-Frankincense-Distillery,-Muscat,-Oman

Arabia

Salalah (Muscat), Oman

Distileria de tămâie din Arabia – Salalah (Muscat), Oman

În 2010, Gary Young a achiziționat un teren în Salalah pentru cultivarea arborilor de tămâie sacră (Boswellia sacra), Young Living fiind prima și singura companie din lume care a reușit să obțină permisiunea de a distila și exporta uleiul esențial de tămâie sacră din Oman.

Stâncile calcaroase ale Munților Dhofar oferă mediul ideal pentru cultivarea arborilor de tămâie iar specia Boswellia sacra crește doar în această regiune. Cu o bogată istorie de utilizare, de peste 5.000 de ani, rășina acestor arbori se recoltează și astăzi respectând periodicitatea și metoda tradițională folosită de înaintași.

Această fermă produce:

Tămâie sacră (Boswellia sacra) ● Smirnă

Maydi-Frankincense-Distillery,-Dubai,-UAE

Maydi

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Distileria de tămâie din Dubai (Maydi, Emiratele Arabe Unite) & ferma Somaliland

O afacere de familie de trei generații deținută de fermierul Hassan Saleh, fermele partenere Dubai și Somaliland produc speciile de tămâie Boswellia carterii și Boswellia frereana. La ferma Somaliland, rășina de tămâie Frereana este colectată și trimisă la ferma din Dubai pentru a fi distilată. La această fermă se lucrează șase zile pe săptămână pentru distilarea uleiului esențial de tămâie exclusiv pentru Young Living, astfel încât distileria a fost reconstruită pentru a satisface standardele riguroase ale Young Living din cadrul programului Seed to Seal.

Aceste ferme produc:

Tămâie (Boswellia carterii și Boswellia frereana)

Happy Pili Farm_Philippines

Happy Pili Tree

Regiunea Bicol, Filipine

Ferma Happy Pili Tree – Regiunea Bicol, Filipine

Ferma Happy Pili Tree este, începând din luna iunie 2018, cel mai nou partener al Young Living și principalul furnizor de ulei esențial de Elemi, selectat datorită metodelor sale de recoltare etice și responsabile. Beneficiind de o bogată expertiză în ceea ce privește metodele legale și sustenabile de recoltare ale acestei plante prețioase și oferirea unor condiții de muncă corecte, această fermă protejează resursele naturale și contribuie la asigurarea producției pe termen lung de ulei esențial Elemi de înaltă calitate. De asemenea, aici a fost construită și o distilerie de uleiuri esențiale, păstrând astfel oportunitățile de muncă și expertiza în cadrul comunității.

Această fermă produce:

Elemi

Amanzi Amahli_farm 2

Amanzi Amahle

Cape Town, Africa de Sud

Ferma și distileria Amanzi Amahle - Cape Town, Africa de Sud

Ferma și distileria Amanzi Amahle, care are sediul în Cape Town, s-a alăturat partenerilor Young Living începând cu luna septembrie 2018. Având o suprafață de peste 29,000 acri (peste 11.735 hectare) de pământ agricol în toată Africa, această fermă lucrează cu producătorii locali din întreaga regiune pentru a produce unele dintre cele mai populare uleiuri esențiale Young Living. Ferma se mândrește cu o experiență de 35 de ani de utilizare a practicilor de creștere sustenabilă a plantelor și beneficiază de o rețea extinsă de zone agricole, având un potențial foarte mare de dezvoltare a unor recolte noi, ceea ce îi va permite să se dezvolte alături de firma Young Living.

Prin intermediul acestui parteneriat fermele mai mici primesc instruire valoroasă și resursele de care au nevoie pentru a produce uleiuri esențiale de calitate superioară, în același timp depunând eforturi pentru tratarea responsabilă a oamenilor, a solului și a resurselor. 

Această fermă produce:

Eucalyptus Radiata ● Arbore de ceai ● Grapefruit ● Portocală ● Lămâie

Melissa

Alte ferme partenere și în cooperativă

Kenya

Această fermă produce:  Tămâie (Boswellia carteri)

Japonia

Această fermă produce:  Yuzu ● Hinoki

Brazilia

Această fermă produce:  Copaiba

Spania
Această fermă produce:  Cistus ● Chiparos ● Imortele ● Rozmarin ● Salvie

Pentru a comanda uleiurile esențiale Young Living cu reducere de 24%, accesează link-ul de înscriere și creează-ți un cont gratuit, folosind ID 3537400 (achiziționarea unui set Premium Starter este facultativă). Mai multe detalii poți citi aici.

 

Dacă nu dorești să beneficezi de reducere, alege opțiunea Client cu amănuntul (retail) pentru a comanda produsele la preț întreg.