Atunci când vrei să cumperi produse ecologice de la un producător local, poți afla relativ ușor cum își cultivă legumele și fructele, dacă le stropește cu substanțe chimice și ce fel de îngrășăminte folosește. În cele din urmă, ai încredere că ai cumpărat produse sănătoase, al căror gust și proprietăți nutritive nu se compară cu gustul fad al fructelor și legumelor din supermarket.

Ei bine, în cazul uleiurilor esențiale, lucrurile sunt diferite - cel mai probabil, îți va fi imposibil să afli ce practici agricole au fost utilizate în timpul creșterii și recoltării plantelor respective. Însă nu același lucru se poate spune despre produsele Young Living, a căror calitate nu fost încă egalată de niciun alt brand de uleiuri esențiale.

Young Living a reușit să stabilească, la nivel mondial, standardul pentru puritatea și autenticitatea uleiurilor esențiale. Cum? Monitorizând strict producția uleiurilor esențiale prin procesul său unic de control al calității Seed to Seal® (”de la sămânță la sigiliu”). Din momentul în care sunt obținute semințele, până când uleiul este sigilat în flacon, Young Living aplică cele mai riguroase controale de calitate posibile, pentru a se asigura că noi, consumatorii, primim uleiuri esențiale de cea mai pură calitate.

 
9

Standarde dincolo de standarde

Povestea brandului Young Living s-a extins treptat în cei 24 de ani de existență iar astăzi, programul Seed to Seal reflectă o cultură orientată spre asigurarea unui nivel de calitate care depășește cu mult cerințele din domeniu. Prin cei trei piloni ai programului Seed to Seal ­- Surse, Știință și Standarde -, care asigură cultivarea, recoltarea plantelor sălbatice, distilarea, testarea calității și conformarea uleiurilor esențiale Young Living cu prevederile legale, fără niciun compromis, Young Living se angajează să își respecte promisiunea: aceea de a aduce produse pure și inovatoare, cu potențial transformator, în fiecare casă, în întreaga lume. Aceasta înseamnă respectarea unor standarde exigente, care reprezintă o garanție a calității produselor sale.

 
sourcing.194-196

SURSE

Sursele guvernează procesul prin care sunt obținute uleiuri esențiale de la fermele proprii Young Living, de la fermele partenere și de la partenerii certificați Seed to Seal, asigurându-se că aceste produse sunt de cea mai înaltă calitate.

Young Living nu acceptă produse sintetice, contaminate și practici lipsite de etică. Produsele furnizorilor sunt atent examinate și testate, iar dacă rezultatele arată că un produs nu respectă standardele impuse de Young Living, întregul lot va fi respins. De asemenea, compania a implementat un sistem complex de audit intern și extern al lanțului de aprovizionare.

science-icon

ȘTIINȚĂ

Știința guvernează dezvoltarea formulelor și testarea strictă a uleiurilor esențiale, a produselor și a ingredientelor, astfel încât Young Living să ofere consumatorilor uleiuri esențiale și produse pe bază de uleiuri esențiale pure și eficiente, care îndeplinesc standardele exigente de calitate ale companiei.

Este adevărat că aceste ingrediente 100% pure și autentice sunt mai scumpe, însă sănătatea nu are preț și nu ar trebui să facem rabat la calitate!

standards-icon

STANDARDE

Standardele guvernează măsurile de conformare aplicate pe parcursul procesului de utilizare a surselor, în vederea asigurării respectării tuturor prevederilor legale interne și internaționale, în contextul eforturilor companiei Young Living de a proteja speciile de plante din întreaga lume.

În calitate de lider în domeniu, Young Living și-a asumat un management durabil și responsabil – de la conservarea și utilizarea durabilă a unor specii rare de plante, la dezvoltarea comunităților locale și depășirea standardelor impuse de reglementările privind protecția mediului. Astfel, produsele pure ale Young Living sunt parte a unei misiuni mult mai cuprinzătoare.

5 pași pentru o calitate fără compromisuri

s2s-seed

Semințe

s2s-cultivate

Cultivare

s2s-distill

Distilare

s2s-test

Testare

s2s-seal

Sigilare

8

Pasul 1: Semințe

Young Living are încheiate parteneriate cu universități, institute de cercetare și experți din industrie pentru a evalua potențialul semințelor de a produce uleiuri esențiale. Semințele utilizate sunt selectate pentru capacitatea lor dovedită științific de a deveni plante cu cel mai înalt nivel posibil de compuși bioactivi. Semințele nu sunt modificate genetic și nu au fost niciodată tratate chimic.

7746054_orig

Pasul 2: Cultivare

Fermele Young Living dezvoltă continuu metode de cultivare și recoltare responsabile și durabile. Se acordă o atenție specială pregătirii solului, controlului buruienilor prin metode manuale sau non-invazive, echilibrului dintre soare și apă, utilizării de îngrășăminte naturale și metodelor ecologice de recoltare a plantelor, la anumite momente din zi și din an. În plus, experții Young Living vizitează periodic fermele partenere, pentru a verifica dacă procesele lor corespund standardelor ridicate ale Young Living. 

distilling-lavender-st-maries-idaho-farm

Pasul 3: Distilare

Combinând tehnici vechi și moderne, Young Living este recunoscută ca o companie inovatoare în distilarea uleiurilor esențiale. Plantele sunt distilate la abur, la temperaturi scăzute și presiune joasă, asigurându-se astfel că toate beneficiile terapeutice ale plantelor sunt păstrate intacte în timpul procesului de extracție. Anumite uleiuri se obțin prin presare la rece. De asemenea, pentru fiecare specie de plante există un anumit timp de distilare, pentru a asigura concentrația maximă și prezența tuturor principiilor active ale plantei în uleiul esențial.

lab-testing

Pasul 4: Testare

Pentru a garanta calitatea superioară constantă, uleiurile sunt testate de mai multe ori pe parcursul procesului de producție, în laboratoarele proprii și apoi în laboratoare independente, pentru a se asigura că uleiurile respectă specificațiile stricte calitate, sunt conforme cu și chiar depășesc standardele internaționale și,de asemenea, conțin nivelurile optime de compuși bioactivi naturali.
farm28

Pasul 5: Sigilare

Ultima etapă a procesului Sead to Seal se desfășoară în centrul de distribuție Young Living din Spanish Fork, Utah. Folosind echipamente de ultimă generație, fiecare ulei esențial este inspectat, îmbuteliat cu grijă și etichetat. Etichetele individuale ale sticlelor sunt codificate cu detalii care permit identificarea sursei. Pe tot parcursul acestui proces, uleiurile intră în contact doar cu materiale din sticlă sau oțel inoxidabil, niciodată cu suprafețe din plastic

Pentru a comanda uleiurile esențiale Young Living cu reducere de 24%, accesează link-ul de înscriere și creează-ți un cont gratuit, folosind ID 3537400 (achiziționarea unui set Premium Starter este facultativă). Mai multe detalii poți citi aici.

 

Dacă nu dorești să beneficezi de reducere, alege opțiunea Client cu amănuntul (retail) pentru a comanda produsele la preț întreg.