Ți s-a întâmplat vreodată să intri într-o încăpere având o stare de spirit senină și destinsă iar apoi, la scurt timp, să simți că ți s-a schimbat brusc dispoziția? Senzația poate varia de la o senzație ușoară de disconfort până la sentimentul acut, irezistibil, că trebuie să ieși imediat din încăpere. Chiar dacă nu știi de ce te simți așa, intuiția te-a avertizat că acel loc nu îți este benefic, pentru că este încărcat cu energie negativă.

Acest tip de experiență nu este atât de neobișnuit pe cât s-ar crede, iar știința ne explică fenomenul: absolut totul în acest univers este alcătuit din particule de energie care au diferite frecvențe de vibrație. Indiferent dacă le percepi sau nu, interacțiunea cu aceste energii îți influențează câmpul energetic personal și, implicit, starea psihoemoțională.

Spațiul înconjurător, obiectele și oamenii au propriile lor câmpuri energetice, care pot fi pozitive sau negative. Este foarte nociv să petreci mult timp în preajma oamenilor toxici sau să trăiești într-o casă cu energie negativă, pentru că atmosfera este viciată: aici sunt certuri frecvente, copiii se îmbolnăvesc des, animalele sunt agresive iar plantele se ofilesc.

Trăiești într-o casă cu energie negativă?

Gândește-te o clipă cum ai răspunde la următoarele întrebări:

Te-ai surprins vreodată că nu vrei să te duci acasă? Simți că devii imediat epuizat/ă de fiecare dată când intri în acasă și tot ce vrei să faci este să te uiți la televizor sau să dormi? Te simți deseori cuprins/ă de o stare de oboseală, apatie, depresie, anxietate sau schimbări bruște de dispoziție?

Dacă ai răspuns afirmativ la oricare din aceste întrebări, motivul ar putea fi energia negativă acumulată în casa ta.

Iată cum poți să recunoști dacă ai energii negative acasă:

 • oboseală constantă, letargie, irascibilitate fără motiv
 • insomnie
 • coșmaruri
 • aparate de uz casnic care se strică des, becuri care se ard
 • sunete și zgomote ciudate
 • plante care se ofilesc, chiar dacă sunt bine îngrijite
 • mirosuri urâte, fără un motiv aparent
 • boli persistente la animalele domestice
 • locatari care se îmbolnăvesc des

Ca să te asiguri că într-adevăr există energii negative în casa ta, poți verifica folosind una dintre următoarele metode:

1. Observă comportamentul animalelor de companie

Sunt neliniștite, temătoare sau prudente? Încearcă să fugă dintr-o anumită parte a camerei? Toate animalele de companie, în special pisicile, au capacitatea de a simți energia negativă din casă. Prin urmare, dacă dintr-o dată pisica ta începe să privească fix într-un anumit loc sau tinde să îl evite sau se sperie fără motiv, aceasta poate fi un semn al prezenței energiilor negative.

2. Folosește testul lumânării

Aprinde o lumânare și umblă prin casă ținând-o în mână. Privește flacăra – dacă arde inegal și scoate mult fum, atunci există o acumulare de energii negative. Acordă o atenție deosebită colțurilor camerelor, deoarece acolo se adună de obicei o cantitate mai mare de energie stagnantă și întunecată.

Ce provoacă acumularea de energie negativă?

negative-energy-signs

Energia de joasă vibrație poate fi rezultatul gândurilor negative sau obsesive. Informațiile din câmpul mental, care ne roiesc constant în minte, formează o masă compactă de energie întunecată care perturbă echilibrul energetic al casei. Alte cauze posibile sunt:

 • energia negativă reziduală, rămasă de la cei care au locuit înaintea ta aici
 • orice furie, agresivitate sau alte emoții negative exprimate în casă
 • boala prelungită sau decesul unui membru al familiei
 • certuri continue neîntemeiate, scandaluri, conflicte între membrii familiei
 • aducerea în casă a energiilor toxice ale altor persoane din exterior
 • păstrarea în casă a lucrurilor sparte, inutile, și a vechiturilor
 • suveniruri antice, mobilier, obiecte ritualice
 • folosirea animalelor de pluș ca decorațiuni
 • oglinzi vechi
 • dezordine în casă, murdărie pe pantofi, praf, vase nespălate
 • oaspeți neplăcuți sau nepoftiți, vizitatori cu aura plină de energii joase, toxice, sau vampiri energetici
 • tablouri care prezintă scene de violență, agresivitate, sânge sau subiecte demonice

Schimburi de energie 

O altă situație este cea în care vorbești sau te vezi cu o persoană deprimată care are nevoie de un umăr pe care să își plângă necazul, iar tu îi oferi consolare și sfaturi pentru a o scoate din starea aceea. După o vreme, îți va spune că se simte mult mai bine, dar oare este valabil și pentru tine? De multe ori, ajungi să te simți copleșit/ă sau deprimat/ă și simți nevoia să bei ceva! Ce s-a întâmplat, de fapt? Explicația este simplă: ați făcut schimb de energii – persoana respectivă a primit grija și atenția ta, în timp ce tu ai preluat o parte din energia ei negativă.

În special persoanele care lucrează ca asistenți, terapeuți și îngrijitori sunt predispuse la acest tip de transfer energetic, dar bineînțeles că oricine poate simți la un moment dat efectul emoțiilor toxice ale celor din jur.

Dacă ești genul mereu dispus să asculte sau să ajute alte persoane să își regăsească echilibrul fizic, mental sau emoțional, trebuie să iei anumite măsuri de precauție, altfel vei ajunge să preiei asupra ta o parte din problemele, grijile și emoțiile lor, ceea ce îți va seca energia vitală. Din păcate, expunerea pe termen lung la acest tip de situații poate avea efecte devastatoare asupra calității vieții și un impact profund la nivel psihoemoțional.

În multe privințe, persoanele empatice, care se pun mereu în slujba celorlalți, sunt ca un izvor de apă proaspătă pentru cei însetați, dar dacă nu reușesc să se oprească și să își refacă periodic rezervele de energie, acestea se vor epuiza și, în cele din urmă, aceste persoane nu vor mai fi capabile să ajute pe nimeni.

În Egiptul antic exista o expresie folosită de medici și preoți care, în traducere aproximativă, înseamnă ”Pregătește-mă pentru a putea sluji”. Sensul ei cuprindea mult mai mult decât noțiunile necesare de anatomie sau medicină, făcând referire și la etapa premergătoare actului de vindecare sau ceremoniilor religioase: ”Nu te grăbi să îi ajuți pe ceilalți fără să te pregătești temeinic, pe toate planurile”.

Prin urmare, aici este vorba de echilibru și protecție – pe de o parte, este indicat să iei o pauză din când în când, pentru a-ți reface forțele, iar pe de altă parte, să te protejezi de fiecare dată împotriva energiilor negative ale celor pe care încerci să îi ajuți.

Aromoterapie pentru curățarea energiei negative

YL oils

Uleiurile esențiale sunt o modalitate simplă și eficientă de purificare a aerului și de schimbare a stării de spirit, având capacitatea de a disipa energiile negative din câmpul mental, din aură și din mediul înconjurător.

Pe termen lung, prezența energiilor de joasă vibrație în structurile noastre energetice ne afectează fiecare aspect al vieții, cauzând dezechilibre emoționale care se manifestă printr-o stare accentuată de stres, epuizare, devitalizare, stări fluctuante de dispoziție, irascibilitate și anxietate.

Practicarea în mod regulat a tehnicilor de curățare și purificare cu ajutorul uleiurilor esențiale sau al fumigației permite eliberarea energiilor toxice de la nivel mental și emoțional, ajutându-ne să avem o viață sănătoasă și echilibrată.

Așadar, îți prezint mai jos cele mai eficiente 15 + 1 uleiuri esențiale pentru curățare și protecție energetică:

eo orange

Uleiul esențial de portocală

Este un ulei cu multiple efecte benefice pentru corp și suflet, având puterea să curețe casa de energii negative și să infuzeze aura cu vibrații pozitive. Este considerat un ulei al optimismului, deoarece reușește să inducă o stare de bucurie și să redea pofta de viață.

Alte beneficii ale acestui ulei esențial:

 • ajută la combaterea epuizării și stresului
 • îmbunătățește starea de spirit și creează o perspectivă pozitivă asupra vieții
 • reface energia și vitalitatea după o boală grea
eo lemon

Uleiul esențial de lămâie

Este un ulei foarte versatil, cu multe utilizări benefice la nivel fizic, mental și emoțional. Datorită proprietăților sale de detoxifiere, purificare și reîmprospătare, lămâia alungă stările de negativitate, sporește capacitatea de concentrare și conferă claritate mentală.

Fiind un ulei solar, uleiul de lămâie aduce o infuzie puternică de energie intensă, vibrantă, care amplifică starea de seninătate, creativitatea și optimismul, eliberând mintea de gânduri haotice și negative. Ajută la redobândirea energiei vitale, revigorează și stimulează energetic, fiind un remediu eficient în caz de somnolență, letargie și oboseală cronică.

De asemenea, poate fi folosit pentru a curăța energia negativă stocată în obiecte antice, cum ar fi cristalele și bijuteriile, și este un excelent agent de curățare, ce poate fi adăugat în produsele naturale de îngrijire a casei.

eo lavender 5ml

Uleiul esențial de lavandă

Datorită proprietăţilor sale de curăţare de tip Yin, uleiul de lavandă are un efect profund calmant, care elimină energia negativă acumulată în timpul zilei, combate depresia, anxietatea și panica și favorizează un somn relaxant și odihnitor.

Pentru protejarea și curățarea spațiului, poți folosi un aromatizator cu câteva picături de ulei esențial. O altă modalitate simplă este să prepari un mix de apă și ulei de lavandă pe care să îl pulverizezi pe pat, pe așternuturi și pe perne, ca să dizolvi energia negativă. Creează-ți un obicei să folosești spray-ul în fiecare dimineață, imediat după ce te trezești, precum și în fiecare seară, chiar înainte de culcare, pentru a te proteja de coșmaruri și atacuri energetice când dormi. 

eo melissa yl

Uleiul esențial de roiniță (melissa)

Roinița este un ulei foarte prețios, al doilea cel mai scump ulei esențial din lume, după uleiul de trandafiri. Are o lungă tradiție ezoterică și timp de sute de ani a fost folosit în mânăstiri în scop de protecție și purificare.

Principala sa putere secretă constă în faptul că oferă o protecție puternică împotriva persoanelor ostile, negative sau toxice și a vampirilor energetici.

Aplică 2-3 picături de ulei de roiniță pe pragul ușii, astfel încât nimeni să nu vă poată face rău, ție sau membrilor familiei.

eo sage

Uleiul esențial de salvie

Cu o lungă tradiție în practicile religioase și de vindecare, salvia a fost utilizată în special de către triburile amerindiene pentru curățarea câmpurilor energetice și a spațiului cu ajutorul fumigației. O explicație pentru eficiența acestei metode ar putea fi faptul că salvia emană ioni negativi, care se găsesc în mod natural în aer doar după o furtună sau lângă ocean.

Pentru deblocarea și eliberarea energiilor stagnante din corp, îți recomand să îți masezi tot corpul cu 7-10 picături de ulei esențial de salvie și apoi să faci un duș fierbinte.

De asemenea, poți aplica 1 picătură de ulei esențial de salvie pe punctele pulsatorii ale corpului (tâmple, gât, încheieturi, ceafă) sau poți folosi fumigația cu frunze de salvie în casă și în câmpul auric pentru a neutraliza negativitatea și energiile de vibrație joasă.

eo juniper yl

Uleiul esențial de ienupăr

Angelica, salvia albă și ienupărul erau cele trei plante sacre pe care druizii le foloseau împotriva blestemelor și pentru curățări energetice

Uleiul de ienupăr are capacitatea de a alunga spiritele și entitățile întunecate și curăță aura și spațiul de energiile de vibrație joasă, fiind un instrument puternic de protecție împotriva influențelor negative.

eo basil

Uleiul esențial de busuioc

Extras dintr-o plantă ritualică care a fost asociată cu fertilitatea și protejarea familiei, uleiul de busuioc protejează eficient împotriva energiilor toxice, vampirilor energetici și persoanelor cu o atitudine negativă. 

Aduce claritate minții și este indicat celor care se critică constant, deoarece ajută la eliminarea negativității, creșterea stimei de sine și eliberarea de fricile care ne împiedică să ne bucurăm de viață la întregul potențial.

De asemenea, aroma sa are un efect de calmare a sistemului nervos și are abilitatea de a combate anxietatea și depresia.

eo rosemary

Uleiul esențial de rozmarin

Dacă dorești să cureți casa de energiile disonante acumulate, cum ar fi necazuri, boli, certuri, stări de irascibilitate sau agresivitate, pulverizează-ți aura și casa cu ulei de rozmarin, dimineața și seara, timp de mai multe zile.

De asemenea, acest ulei este un remediu puternic de protecție împotriva deochiului.

eo thyme

Uleiul esențial de cimbru

Este un alt ulei puternic, care ajută la refacerea și întărirea aurei și crește imunitatea împotriva energiilor toxice și negative.

O particularitate este aceea că uleiul de cimbru protejează eficient nu doar împotriva negativității venite din exterior, ci în gestionarea ”viciilor interioare”, adică a emoțiilor toxice, precum amărăciunea, invidia sau lăcomia.

eo tea tree

Uleiul esențial de arbore de ceai

Proprietățile antibacteriene și antivirale conferă acestui ulei proprietăți puternice de curățare nu doar la nivel fizic, ci și la nivel energetic, fiind capabil să elimine ”tumorile” energetice cauzate de adoptarea unor atitudini negative și nocive.

Curăță și reface aura, oferind protecție împotriva influenței energetice agresive a lumii exterioare.

eo eucalyptus

Uleiul esențial de eucalipt

Acest ulei extrem de concentrat, distilat la abur din frunzele arborelui Eucalyptus Globulus, a fost utilizat în scop medicinal încă din anii 1700.

În practica spirituală, uleiul de eucalipt este folosit pentru a purifica încăperea sau casa de energii negative și energii reziduale, în special dacă acolo au avut loc dispute verbale, emoționale sau fizice.

eo palo santo

Uleiul esențial de palo santo

Lemnul de palo santo este folosit de sute de ani de șamanii triburilor indigene, fiind considerat unul dintre cele mai puternice uleiuri esențiale spirituale. Incașii îl foloseau pentru a purifica și curăța spiritul de energiile negative, dar și pentru protecție energetică, ridicarea frecvenței de vibrație, armonizare, noroc și prosperitate.

Se poate aplica pe creștet pentru protecție împotriva energiilor întunecate și blestemelor și se poate folosi în ritualuri, ceremonii și lucrări de terapie energetică, dar și pentru curățarea cristalelor și bijuteriilor. Alternativ, se poate utiliza tehnica fumigației cu lemn de palo santo.

eo frankincense yl

Uleiul esențial de tămâie

Este unul dintre cele mai prețioase uleiuri esențiale, cu o istorie de mii de ani. Rășina extrasă era folosită încă din antichitate în ritualuri religioase și în ceremonii de fumigație pentru alungarea bolilor și spiritelor întunecate.

Spre deosebire de palo santo, uleiul de tămâie ameliorează stările obsesive legate de trecut și ajută la eliminarea din structurile noastre energetice a energiilor întunecate sau vechi, a impurităților și atașamentelor (stringuri).

Este indicat atât pentru purificarea spațiului, cât și a corpului fizic, a câmpului mental și a aurei.

Ulei mistic și profund spiritual, tămâia produce stări de conștiință elevate amplifică intuiția și puterea de introspecție, permițând o conectare mai profundă cu Divinitatea și sinele interior.  

eo cassia

Uleiul esențial de cassia

Strâns înrudit cu uleiul de scorțișoară, uleiul de cassia este un ulei cald, cunoscut încă din timpurile biblice, cu puternice efecte de stimulare și energizare.

Are capacitatea de a curăța energia chakrelor și meridianelor, precum și informațiile preluate prin intermediul fluidelor corporale (sânge, salivă, spermă, lacrimi, transpirație). În special în cazul femeilor, schimbul de fluide care are loc în timpul actului sexual creează legături energetice puternice între ele și partener. Acestea sunt localizate în zona pântecului și se manifestă sub formă de atașamente și dependențe față de bărbați, care pot rămâne active în structurile lor energetice mai mulți ani. Din acest motiv, este foarte important ca femeile să efectueze periodic ritualuri de curățare și eliberare a acestor legături energetice, aplicând uleiul de cassia pe zona inimii și a buricului.

eo hyssop bible

Uleiul esențial de isop

”Stropi-mă-vei cu isop şi mă voi curăţi; spăla-mă-vei şi mai vârtos decât zăpada mă voi albi!” (Psalmul 50).

Este un ulei folosit încă din antichitate pentru puterea sa de curățare și purificare energetică.  

Aplicat pe creștet, uleiul de isop curăță câmpul mental de forme gând cristalizate și scheme mentale nebenefice sau întunecate. De asemenea, se poate aplica pe piept pentru a ușura respirația, în acest fel facilitând eliberarea sentimentului de vină, care se localizează în corp la nivelul pieptului.

eo purification

Uleiul esențial Purification® (Young Living)

În plus față de cele 15 uleiuri de mai sus, uleiul Purification de la Young Living este un amestec sinergetic din șase uleiuri esențiale (citronella, iarbă de lămâie, rozmarin, arbore de ceai, lavandină şi smirnă), care oferă o aromă energizantă și revitalizantă, claritate mentală și de prospețime. Formula sa a fost creată special pentru purificarea și curățarea aerului de mirosurile neplăcute, însă toate uleiurile esențiale acționează la nivel holistic, având efecte și la nivel mental, emoțional și energetic.

Purification ajută la eliberarea de negativitate și emoții toxice, purifică și curăță spațiul de energii și influențe negative, atenuează conflictele și stările tensionate, eliberează și restaurează ordinea în locurile aglomerate sau sufocante.

De asemenea, este excelent de folosit pentru curățarea suprafețelor din casă și de pulverizat în colțurile camerelor, pentru disiparea energiilor vechi și stagante.

Cum se utilizează uleiurile esențiale pentru curățare energetică?

Există diferite moduri în care poți folosi uleiurile esențiale în acest scop. Iată câteva idei:

1. Aromatizator pentru uleiuri esențiale

Utilizarea unui aromatizator este o modalitate simplă și eficientă de utilizare a uleiurilor esențiale în scop de curățare și protecție energetică. Îl poți folosi în timpul meditației sau oricând pe timpul zilei pentru a menține o energie curată în cameră. De asemenea, îl poți porni înainte de culcare, pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului și a te proteja de coșmaruri și atacuri astrale.

2. Spray

Amestecă 3-5 picături dintr-un ulei esențial cu apă într-o sticlă tip spray. Pulverizează în fiecare cameră, acordând o atenție specială colțurilor camerelor. De asemenea, folosește acest spray și pentru paturi, cearșafuri, perne, canapea, dulap, haine etc.

3. Aplicare topică

Activează în palma stângă o picătură de ulei esențial folosind degetele mâinii drepte, apoi aplică pe fiecare chakră, pe punctele pulsatorii (gât, ceafă, încheieturi, tâmple) și în spatele urechilor. La final, trece-ți ambele palme prin aură, cu intenția de curățare și purificare de orice energii întunecate și nebenefice.

4. Pandantiv de aromoterapie

Agață lângă ușa de la intrare un pandantiv de aromoterapie în care ai picurat uleiul esențial preferat. Poți atârna astfel de pandantive în fiecare cameră, pentru a curăța și proteja energia casei și a celor care locuiesc în ea.

5. Pietre din lavă

Transformă pietrele din lavă în aromatizatoare adăugând câteva picături de uleiuri esențiale și așează-le în diferite zone din casă, pentru o atmosferă curată și protejată.

lava stones
Aroma-Mist-Diffuser

Aromoterapia poate fi o metodă puternică de protecție și curățare energetică, fiind capabilă să schimbe rapid starea de spirit și energia spațiului în care te afli. Dacă te bântuie gânduri întunecate, te urmăresc ghinioanele și eșecurile sau ai în jur oameni invidioși, încearcă să folosești uleiurile esențiale recomandate mai sus și observă schimbările care apar.

Cu toate acestea, este important să îți îndrepți atenția și spre interiorul tău. Lumea exterioară este oglinda ta. Vibrația ta personală te ajută să îți creezi propria realitate, de aceea emoțiile negative și gândurile toxice vor genera în viața ta evenimente și oameni care vibrează într-un mod asemănător cu al tău. Așa funcționează Legea Atracției: întotdeauna vei atrage în viața ta ceea ce emiți în plan subtil! Prin urmare, dacă vrei ca mediul în care trăiești să fie o sursă de energie pozitivă, bucurie și fericire, iar în viața ta să ai oameni pozitivi și situații benefice, ridică-ți vibrația și totul în jurul tău se va schimba!

Alegeri inspirate îți doresc!