Te-ai gândit vreodată de câte ori ne mințim spunându-ne că suntem ”prea ocupați” pentru a ne rezolva problemele emoționale și nu facem altceva decât să le ignorăm și să le ”îngropăm” sub masca indiferenței? De câte ori pretindem că ne simțim bine sau că nu s-a întâmplat nimic, când de fapt, în adâncul sufletului nostru mocnește permanent o stare de nemulțumire, frustrare, agitație, furie sau încrâncenare?

Poate ți se pare imposibil să faci o schimbare reală în starea ta psiho-emoțională, însă dacă îți dorești cu adevărat, protocolul cu uleiuri emoționale recomandat de D. Gary Young, fondatorul companiei Young Living și creatorul unor formule unice de amestecuri motivaționale și transformaționale, ți-ar putea aduce vindecări profunde și o schimbare radicală a modului în care te raportezi la situațiile și persoanele din viața ta.

Inspirată din experiența personală a lui Gary Young, colecția Feelings a fost creată pentru a gestiona emoțiile reprimate și pentru a permite deschiderea ființei noastre către o nouă viață și un nou început. Utilizarea uleiurilor din setul Feelings presupune parcurgerea unui drum inițiatic, de redescoperire și reconectare cu Sinele nostru, prin echilibrarea și vindecarea emoțiilor negative.

”Ideile și experiențele negative sunt stocate în creier și ne influențează amintirile toată viața. Acestea variază de la amintiri vagi la amintiri foarte intense și au un impact profund asupra sănătății și fericirii noastre. Pentru a deveni persoana care dorim să fim cu adevărat și pentru a permite materializarea viziunii noastre pozitive, trebuie să eliberăm aceste emoții negative și să ne reprogramăm mintea și emoțiile.”

~ Gary Young

În cele ce urmează, te invit să parcurgi acest proces de vindecare interioară cu ajutorul a șase amestecuri de uleiuri esențiale:

VALOR™ – conferă putere personală și echilibru, insuflă curaj, încredere și stimă de sine

HARMONY™ – favorizează echilibrarea centrilor energetici, reduce stresul, creează o atitudine pozitivă

FORGIVENESS™ – ajută la eliberarea rănilor emoționale și a amintirilor traumatizante

RELEASE™ – facilitează eliberarea furiei și șocurilor emoționale stocate la nivelul ficatului

PRESENT TIME™ – favorizează ancorarea și trăirea în momentul prezent

INNER CHILD™ – încurajează reconectarea cu Sinele autentic, ajută la depășirea experiențelor trecute

Setul Feelings 2_resized

Emoțiile și uleiurile esențiale

Se spune că atunci când există un conflict între rațiune și emoții, emoțiile vor prevala. Gary Young spunea că ”99% din deciziile pe care le luăm în viață se bazează pe sentimente”, prin urmare, dacă vrem ca deciziile noastre să fie benefice pentru noi și pentru viața noastră, să ne conducă spre o stare de sănătate, fericire și împlinire, trebuie să ne conștientizăm și să ne controlăm emoțiile pe care le simțim în prezent și, în același timp, să învățăm să eliberăm emoțiile din trecut.

Majoritatea emoțiilor noastre negative nu apar ca o reacție la evenimente trăite în prezent, ci provin din programele înregistrate în memoria celulară, ca urmare a unor experiențe dureroase care ne-au afectat din punct de vedere emoțional, situații și evenimente pe care nu le-am putut înțelege, procesa și rezolva la momentul respectiv.

Aceste experiențe traumatice reprimate funcționează ca programe active în corpul nostru, influențându-ne toate aspectele vieții și în special modul în care luăm decizii. Atunci când ceea ce gândim se bazează pe frică, pe lipsa stimei de sine și pe credința că nu merităm mai mult, deciziile noastre ne împiedică să atingem starea de împlinire și succesul. Gândirea limitativă ne condiționează, generând decizii limitative care, la rândul lor, ne conduc spre o viață plină de limitări, mult inferioară celei pe care am avea-o dacă ne-am folosi potențialul cu care suntem înzestrați.

Eliberarea și vindecarea emoțiilor pot conduce la rezolvarea celor mai multe dezechilibre pe care le avem la nivel fizic, mental sau spiritual. În acest proces, uleiurile esențiale pure se dovedesc a fi un instrument deosebit de eficient. Datorită capacității lor de a penetra bariera sânge-creier și de a ajunge direct la creierul emoțional (sistemul limbic), moleculele aromatice pot reactiva emoțiile asociate unor experiențe și traume demult uitate. Aceasta ne permite să conștientizăm cauzele anumitor comportamente și situații din prezent și, în același timp, ne ajută să eliberăm mai ușor și să vindecăm definitiv emoțiile blocate în subconștient.

woman-smelling-pink-flowers_rezied

”Cercetările efectuate la Universitatea din New York au demonstrat că amigdala (glanda din sistemul limbic al creierului care stochează și eliberează traumele în organism) nu reacționează la simțul auzului, al văzului sau cel tactil, ci eliberează traumele emoționale DOAR prin intermediul MIROSULUI.”

(extras din Releasing Emotional Patterns with Essential Oils, de Carolyn Mein)

Afirmațiile pot amplifica rezultatele

Cu siguranță ai auzit de puterea transformatoare a afirmațiilor. Lucrul cu afirmații pozitive generează o schimbare de energie în toate structurile noastre, până la nivel celular, ajutând astfel la modificarea credințelor limitative și creând o nouă realitate în viața noastră.

Pentru a avea efectul benefic dorit, o afirmație trebuie construită astfel încât să exprime atingerea obiectivului propus, să fie pozitivă și formulată la timpul prezent. Evită expresiile de tipul”aș vrea” sau ”voi încerca”, care indică o ezitare sau o îndoială referitor la ceea ce vă doriți.

De asemenea, unul din secretele succesului afirmaţiilor este activarea emoției asociate îndeplinirii lor. Simțind entuziasmul și încrederea că deja avem în viața noastră ceea ce ne dorim, vom transmite subconștientului că aceasta este noua realitate pe care o trăim, ceea ce va permite circumstanțelor exterioare să înceapă să se modifice în concordanță cu viziunea noastră.

În tot acest proces de eliberare și vindecare emoțională, asocierea fiecărui ulei esențial cu o afirmație pozitivă favorizează amplificarea rezultatelor, întărind puterea intenției de a elibera sau de a realiza ceea ce ne dorim. Cu cât vom repeta mai des afirmațiile la aplicarea unui ulei esențial, cu atât vom crea o conexiune mai puternică între amintirea mirosului acelui ulei și intenția pe care o stabilim. În acest fel, în timp vom implementa un nou sistem de credințe în mintea noastră, care ne va induce o stare emoțională pozitivă și, în cele din urmă, va înlocui sistemele vechi de credințe distructive și tipare limitative care ne împiedică să ne trăim viața în echilibru și armonie.

“Gândul înseamnă frecvență. Uleiurile esențiale absorb gândurile noastre. Acestea se impregnează în uleiuri ca intenție. Intenția este energie direcționată. Atunci când aplicați un ulei esențial energizat, cu intenție, pe tălpi, o singură picătură poate satura toate celulele corpului în decurs de 60 de secunde, stimulând gândirea creatoare, împingând energia negativă afară din celule și crescând astfel frecvența de vibrație a celulelor din întreg corpul. În această stare înălțătoare, puteți crea o nouă dorință, aceea de a fi mai bine mâine. Nu există limite, decât cele pe care voi alegeți să le acceptați.”

~ Gary Young

release emotions

Pentru a amplifica efectul benefic al uleiurilor esențiale din setul Feelings, poți asocia fiecărui ulei una sau mai multe afirmații pozitive.

Cu toate că Gary Young nu a menționat în protocolul său folosirea afirmațiilor, se știe că rostirea zilnică a afirmațiilor pozitive pentru o perioadă de minim 21 de zile permite reprogramarea subconștientului, în sensul creării cadrului mental favorabil îndeplinirii obiectivelor noastre.

În cazul în care simți că nu rezonezi cu afirmațiile sugerate în continuare, ascultă-ți intuiția și creează-ți propriile afirmații, care să reflecte dorințele și aspirațiile tale.

Cum să folosești uleiurile esențiale împreună cu afirmațiile

Aplică 1-2 picături de ulei esențial în palma stângă, apoi activează-i energia și aroma cu ajutorul degetelor mâinii dreapte, efectuând mișcări circulare de trei ori, în sens orar. Aplică uleiul conform recomandărilor lui Gary Young sau acolo unde te ghidează intuiția și inhalează adânc aroma sa din căușul palmelor, în timp ce rostești cu voce tare sau în gând afirmația dorită, de câteva ori. Vizualizează cum energia afirmației îți pătrunde în fiecare celulă a corpului, în suflet și în minte, activând emoții și sentimente de vibrație înaltă. 

Aplicarea uleiurilor din setul Feelings

”Folosiți uleiurile din setul Feelings dimineața și seara. Faceți acest lucru timp de 30 de zile și vă veți schimba viața.”

~ Gary Young

Setul Feelings 1_resized

Notă:

Prezentarea uleiurilor esențiale și descrierea modului de aplicare a acestora se bazează pe notițele luate de David Stewart în timpul discursului ținut de D. Gary Young în data de 19 septembrie 2008 la prima Convenție Europeană Young Living, care a avut loc la Viena, Austria.

Afirmațiile sugerate sunt o completare opțională a protocolului recomandat de Gary Young.

 

VALOR

Aplică amestecul de uleiuri esențiale Valor pe ambele tălpi seara, înainte de culcare, împreună cu amestecul Highest Potential. Aceste amestecuri sunt eficiente în eliminarea gândirii limitative. Valor are proprietatea de a egaliza și echilibra energiile din corp, ceea ce permite creșterea aportului de oxigen la glanda pineală, centrul inteligenței noastre superioare și al capacităților intuitive. Te vei trezi dimineața mult mai sigur/ă pe tine și vei întâmpina noua zi cu mai multă energie.

Valor 1_resized

Afirmații sugerate:

 • Sunt pregătit/ă să îmi transform viața.
 • Aleg să am curajul de a face schimbări în viața mea.
 • Mă simt în deplină siguranță pentru a face schimbări în viața mea.
 • Am încredere și sunt sigur/ă de cine sunt eu cu adevărat.

Reflectează la ceea ce îți creează sentimentul de nesiguranță și eliberează-l.

Valor conține: molid negru, lemn de trandafir, mușețel albastru marocan, tămâie, într-o bază de ulei de migdale.

 

HARMONY

Masează câte o picătură din amestecul de uleiuri esențiale Harmony pe fiecare dintre punctele energetice principale ale corpului. Există 7 centri energetici de-a lungul coloanei vertebrale: coccis, sacrum, lombar, dorsal (zona inimii, între omoplați), cervical (unde gâtul se unește cu umerii), medulla (adâncitura de la baza craniului) și glanda pineală (centrul frunții). De asemenea, poți aplica uleiul Harmony pe creștetul capului.

Harmony echilibrează sistemul nervos parasimpatic și sistemul nervos simpatic, care ne oferă acces la creativitate și sentimentul de încredere în sine.

”Cel mai mare păcat este să nu ai încredere în tine. Cel care nu are încredere, este lipsit de viață”, spunea Gary.

Notă: punctele indicate de Gary Young corespund parțial celor 7 centri energetici principali (chakre) cu care suntem obișnuiți din filozofia indiană. Chakrele au de fapt deschidere dublă (în fața și în spatele corpului), iar Gary face referire la proiecția lor de-a lungul coloanei vertebrale:

 • Muladhara – Chakra rădăcină (ultimul os al coloanei vertebrale, coccis)
 • Swadhisthana – Chakra sacrală (organele reproducătoare, la două degete sub ombilic)
 • Manipura – Chakra plexului solar (două degete deasupra ombilicului)
 • Anahata – Chakra inimii (zona inimii)
 • Vishuddha – Chakra gâtului (zona gâtului)
 • Ajna – Chakra frunții sau cel de-al treilea ochi (glanda pineală)
 • Sahasrara – Chakra coroanei (glanda hipofiză)
Harmony_resized

Afirmații sugerate:

 • Inima mea este deschisă pentru a primi și dărui Iubire.
 • În timp ce vă concentrați pe fiecare chakră:
   • Îmi permit să stau ferm/ă pe pământ, într-un echilibru perfect și în deplină armonie. (chakra ”Steaua Pământului”, aflată la 20-23 cm sub nivelul tălpilor, care are funcția de împământare și protecție)
   • Am încredere că nevoile mele sunt întotdeauna îndeplinite. (chakra rădăcină)
   • Am încredere să mă exprim în mod creativ. (chakra sacrală)
   • Îmi revendic puterea de a-mi transforma viața. (chakra plexului solar)
   • Inima mea este pe deplin deschisă pentru a da și a primi iubire (chakra inimii)
   • Comunic cu claritate și libertate de exprimare. (chakra gâtului)
   • Văd adevărul cu claritate. (chakra celui de-al treilea ochi)
   • Sunt conectat/ă cu înțelepciunea sufletului meu. (chakra coroană)
   • Am o înțelegere completă a scopului vieții mele. (chakra ”Steaua Sufletului”, aflată la 10-12 cm deasupra chakrei coroană, care reprezintă legătura cu Sinele nostru superior)

Observă ce gânduri apar când rostești aceste afirmații și încearcă să identifici care este cauza lor, ce semnificație au și ce informații îți aduc.

Harmony conține: lavandă, lemn de santal, ylang ylang, tămâie, portocală, angelică, mușcată, isop, molid, salvie, lemn de trandafir, lămâie, iasomie, mușețel roman, bergamotă, palmarosa și trandafir.

 

FORGIVENESS

Aplică amestecul de uleiuri esențiale Forgiveness în jurul buricului cu mâna dreaptă, cu mișcări circulare repetate, în sens orar, și gândește-te la situații în care trebuie să te ierți pe tine sau pe alții.

Cel mai ușor este să ne pedepsim pe noi, deși toată lumea face greșeli. Cu toate acestea, ne străduim și chiar facem eforturi să iertăm greșelile noastre și ale celorlalți. Resentimentele și lipsa de iertare sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor fizice, mentale și spirituale. Faptul că nu iertăm nu este o pedeapsă pentru cel care a greșit, ci ne rănește tot pe noi. Prin urmare, a ierta este spre binele nostru.

Procesul iertării se realizează în cinci etape:

 1. Iartă-te pentru că ai permis celeilalte persoane să îți afecteze sănătatea și fericirea.
 2. Iartă persoanele din jurul tău pentru orice rău pe care ți l-ar fi putut provoca. (Această etapă nu necesită prezența fizică a persoanei pe care o ierți, ci presupune o repoziționare interioară din partea ta în raport cu situația și persoana respectivă.)
 3. Dă celeilalte persoane permisiunea de a te ierta.
 4. Înțelege beneficiile fiecărei situații.
 5. Fii recunoscător/oare pentru experiența trăită și pentru lecția pe care aceasta ți-a oferit-o.

Inspiră adânc și aplică amestecul de uleiuri esențiale Forgiveness în timp ce parcurgi fiecare pas. Repetă procesul până când simți că sentimentul de neiertare și resentimentele au fost eliberate.

Forgiveness 1_resized

Afirmații sugerate:

 • Iert și mă eliberez.
 • Poți transforma cele cinci etape ale procesului iertării în afirmații la persoana I:
   1. Mă iert pentru că am permis celeilalte persoane să îmi afecteze sănătatea și fericirea.
   2. Iert persoanele din jurul meu pentru orice rău pe care mi l-ar fi putut provoca.
   3. Îi dau celeilalte persoane permisiunea de a mă ierta.
   4. Înțeleg beneficiile fiecărei situații.
   5. Sunt recunoscător/oare pentru experiența trăită și pentru lecția pe care aceasta mi-a oferit-o.

Concentrează-te pe actul iertării și eliberează orice gând critic, sentiment de revoltă sau resentiment asociat situației sau persoanei respective. Conștientizează faptul că trecutul nu poate fi schimbat și acceptă experiența ca pe o etapă necesară în evoluția personală.

Forgiveness conține: roiniță, mușcată, tămâie, lemn de trandafir, lemn de santal, angelică, lavandă, lămâie, iasomie, mușețel roman, bergamotă, ylang ylang, palmarosa, imortele și trandafir, într-o bază de ulei din semințe de susan.

 

RELEASE

Energia negativă intră în sânge și apoi în ficat pentru a fi curățată și eliminată, însă aici toxinele pot rămâne blocate. Prin urmare, ficatul devine un loc în care sunt depozitate furia, resentimentele, amărăciunea, ura, gelozia, invidia, dependența și multe alte emoții distructive.

Aplică pe limbă câteva picături din amestecul de uleiuri esențiale Release, pentru a elibera din ficat otrava’ emoțiilor negative stocate la acest nivel. Masează uleiul Release pe zona ficatului. Bea multă apă purificată și fă o cură de dezintoxicare a ficatului.

Release 1

Afirmații sugerate:

 • Aici și acum aleg să eliberez toată furia stocată în ficat.
 • Mă simt în siguranță să eliberez toată furia stocată în ficat.
 • Aici și acum aleg să eliberez toate resentimentele stocate în ficat.
 • Mă simt în siguranță să eliberez toate resentimentele stocate în ficat.
 • Aici și acum aleg să eliberez toate emoțiile distructive și să le înlocuiesc cu iubire și bucurie.
 • Aleg bucuria și pacea interioară.

Dacă îți este ușor să faci un exercițiu de vizualizare, imaginează-ți cum extragi din corp și dizolvi în lumină un nor întunecat de emoții negative, aducând în loc o energie de culoare albă-strălucitoare.

Release conține: ylang ylang, ulei de măsline, lavandină, mușcată, lemn de santal, grepfruit, mandarină, mentă, lămâie, chiparos albastru, mușețel, mușețel albastru marocan și trandafir.

 

PRESENT TIME

Atunci când trăim în trecut sau ne raportăm la viitor, nu suntem productivi în prezent.

Activează în palmă trei picături din amestecul de uleiuri esențiale Present Time, efectuând mișcări circulare cu degetele de la mâna dreaptă, în sens orar, și apoi aplică uleiul pe zona timusului (punctul reflex aflat în zona toracică superioară, sub stern). Acest ulei favorizează capacitatea de concentrare asupra sarcinilor cotidiene și poate aduce un impact pozitiv din punct de vedere financiar, prin creșterea conștiinței abundenței din momentul prezent.

Present Time_resized

Afirmații sugerate:

 • Renunț la trecut și îmbrățișez prezentul.
 • Experimentez bucuria prezentului.
 • Trăiesc în prezent și sunt recunoscător/oare pentru această experiență.
 • Pe măsură ce revin pe deplin în momentul prezent, îmi redobândesc puterea.

Reflectează la ceea ce te împiedică să trăiești plenar momentul prezent și de ce este atât de important încât te menține ancorat/ă în trecut sau îți provoacă o îngrijorare constantă față de viitor. Conștientizează faptul că trecutul nu poate fi schimbat, iar frica pentru ceea ce urmează este doar o proiecție a imaginației tale.

Present Time conține: neroli, molid, ylang-ylang, într-o bază de ulei de migdale.

 

INNER CHILD

”Când ești copil, toate lucrurile sunt posibile. Nu există nicio limită”, spunea Gary Young. ”Când îți găsești copilul interior, ți-ai găsit Sinele adevărat. Copilul din tine reprezintă creativitatea ta.”

Aplică o picătură din amestecul de uleiuri esențiale Inner Child pe vârful degetului mare al mâinii drepte și apoi lipește-l de cerul gurii (pe bolta palatină). Contactul cu acest punct deschide suturile craniene și stimulează glanda pineală, pituitară și alte zone ale creierului emoțional, care se află deasupra boltei palatine.

De asemenea, deși poate părea ciudat, mersul cu spatele ținând degetul mare lipit de cerul gurii schimbă rotația în pelvis, elonghează coloana vertebrală și ajută la decompresia discurilor intervertebrale. În acest fel, poți elibera canalele nervoase pentru ca energia să curgă ușor în creier și în corp.

Inner Child 1_resized

Afirmații sugerate:

 • Sunt suficient/ă.
 • Sunt pregătit/ă să îmi înfrunt cele mai profunde secrete ale mele…
 • …și acest lucru îmi permite să redescopăr natura jucăușă a copilului meu interior.

Observă ce gânduri apar în timp ce rostești afirmațiile și care este cauza emoțiilor care le însoțesc, ce semnificație au pentru tine și ce informații îți aduc.

Inner Child conține: portocală, mandarină , iasomie, ylang ylang, molid, lemn de santal, lămâiță și neroli.

 

Ce urmează după protocolul Feelings?

După fiecare aplicare a uleiurilor esențiale, observă ce semnale îți transmite corpul și fii atent/ă la detalii, la gândurile și emoțiile care apar. Ce simți nevoia să faci? Poate dorești să scrii într-un jurnal, să plângi, să dansezi sau pur și simplu să dormi. Uneori, emoțiile ies la suprafață în vis, alteori procesul de eliberare de declanșează în zilele și săptămânile următoare. Conștientizează cauza reală din spatele emoțiilor, indiferent dacă simți o stare de euforie sau de iritabilitate – ce emoții ai răscolit când ai aplicat ultima oară uleiurile esențiale și cum îți influențează ele comportamentul și starea de spirit? În egală măsură, este posibil să nu simți nimic, ceea ce este perfect normal, deoarece înseamnă că ai nevoie de mai mult timp până vei fi pregătit/ă să îți accesezi emoțiile reprimate.

Înainte de toate, însă, onorează procesul pe care îl parcurgi și bucură-te de fiecare etapă prin care treci. Chiar dacă vor fi perioade mai turbulente emoțional, ele sunt un indiciu că procesul de transformare și vindecare se derulează în straturile profunde ale ființei tale, iar în curând se vor deschide noi orizonturi în fața ta.

Și nu uita că doar atunci când ne eliberăm de bagajul emoțional, creăm spațiul necesar pentru ca potențialul nostru cel mai înalt să se manifeste în viața noastră.

”Folosește setul Feelings dimineața și seara timp de 30 de zile. Te vei simți entuziasmat. Viața ta va fi plină de emoție iar oamenii vor fi atrași de tine ca de un magnet.”

~ Gary Young

 

Surse:

David Stewart, Applying the Feelings Kit in Your Daily Life, The Raindrop Messenger (volumul 6, nr. 5 septembrie - octombrie 2008)

Carolyne Mein, Releasing Emotional Patterns with Essential Oils

Anne Huxstable, Sound and Scent – Journey to Tranquility

Feelings Kit_resized

Comandă colecția Feelings la preț de membru, cu o reducere de 24%!

Pentru aceasta, accesează link-ul de înscriere și creează-ți un cont gratuit, folosind ID 3537400 (achiziționarea unui set Premium Starter este facultativă). Mai multe detalii poți citi aici.

Dacă nu dorești să beneficezi de reducere, alege opțiunea Client cu amănuntul (retail) pentru a comanda setul Feelings la preț întreg.