Cu siguranță vă place să simțiți furnicături la tâmple când vă spălați părul cu șamponul Lavender Mint Daily și prospețimea gustului mentolat când vă spălați pe dinți. Vă amintiții senzația răcoritoare? Este efectul compușilor din uleiul de mentă, care transmit corpului vostru semnalul că este rece, indiferent de temperatura afară.

Dacă iubiți uleiurile esențiale și nu vă este teamă ca lumea să știe acest lucru despre voi, probabil aveți prieteni care v-au pus întrebări de genul ”Sunt o păcăleală uleiurile esențiale?” sau ”Sunt eficiente uleiurile esențiale?” Ei bine, puteți răspunde cu încredere ”Nu” la prima întrebare și ”Da” la cea de-a doua întrebare! Uleiul de mentă este doar un exemplu despre puterea reală a uleiurilor esențiale, dar această putere depășește cu mult senzația de rece ca gheața creată în timpul unui masaj.

Probabil i-ați auzit pe alții vorbind despre modul în care uleiurile esențiale funcționează pentru ei sau ați experimentat efectul lor pe pielea voastră, dar este posibil să nu știți modul cum acționează și de ce. Prin urmare, vă invităm să citiți în continuare pentru a afla toate răspunsurile!

Uleiurile esențiale în antichitate

Timp de secole, civilizațiile din întreaga lume au apelat la uleiuri esențiale în căutarea sănătății și a stării de bine. Egiptenii antici, romanii, persanii și popoarele germanice au folosit uleiuri esențiale pentru scopuri diverse, cum ar fi practicile religioase și de elevare spirituală, potențarea tehnicilor de înfrumusețare, condimentarea mâncării și susținerea stării de sănătate în general.

Există însă dovezi științifice care să susțină aceste beneficii? DA! Vă invităm să îmbrăcați halatul alb pentru a intra în laboratorul virtual de cercetare.

Peppermint_15ml

O perspectivă științifică asupra uleiurilor esențiale

În cazul în care doriți să adaptați practicile străvechi pentru utilizările moderne, aveți nevoie de niște cercetări serioase cu privire la uleiurile esențiale. La Institutul de Cercetare D. Gary Young, Directorul Științific Mike Buch coordonează activitatea unor laboratoare de top din industrie, unde oamenii de știință testează puritatea și potența uleiurilor Young Living și fac cercetări amănunțite cu privire la efectele și beneficiile acestor esențe din plante. În urma activității Institutului, a fost creată o bază de date care se dezvoltă continuu, ce conține informații documentate despre proprietățile uleiurilor esențiale.

În 2018, Institutul a încheiat parteneriate cu câteva dintre cele mai importante institute de cercetare din lume pentru a efectua peste 50 de studii, cu scopul de a se asigura că produsele Young Living fac ceea ce pretind că fac. Dacă luați în considerare parteneriatul cu Centrul Monell, unde cercetători de talie mondială studiază știința gustului și a mirosului, veți realiza că avem de-a face cu cercetări extrem de serioase.

Odată ce ați înțeles aspectele științifice, veți putea beneficia din plin de proprietățile uleiurilor esențiale, având deplină încredere în ceea ce faceți. În cele ce urmează, veți afla din ce este format un ulei esențial și cum interacționează aceste substanțe cu simțurile noastre.

CoolAzulPainReliefCream

Compușii (constituenții)

Haideți să revenim la uleiul nostru preferat – menta. Constituenții săi includ compuși chimici precum mentol, menton și acetat de mentil. Fără ei, uleiul nostru esențial pe care îl iubim atât de mult nu ar acționa ca un ulei de mentă. Același lucru este valabil pentru toate uleiurile esențiale. Fiecare ulei are o combinație unică de constituenți iar fiecare combinație presupune utilizări diferite. Calculați singuri opțiunile posibile și veți descoperi rapid enorm de multe beneficii!

Compușii au câteva proprietăți incredibile, de care ne place să profităm. Luăm dropsuri pentru tuse când avem gâtul inflamat, în timp ce pentru mușchii suprasolicitați aplicăm creme analgezice, pentru care nu este necesară o prescripție medicală. Ambele produse oferă o senzație răcoritoare datorită mentolului, constituentul principal al uleiului esențial de mentă. Urmăriți acest scurt videoclip pentru a descoperi știința din spatele unguentului Cool Azul® Pain Relief și componentele care îi conferă efectul puternic răcoritor.

Receptorii

Mai întâi constituenții iar acum receptorii – ne transformăm puțin în oameni de știință, dar vă asigurăm că merită. Înțelegerea modului în care uleiurile esențiale interacționează cu corpul vostru înseamnă a independență și asumare!

Dacă nu ar exista receptorii, nu ați putea simți acel efect puternic răcoritor. Receptorii sunt proteine ​​care stabilesc legături specifice cu diferite tipuri de molecule pentru a facilita transmiterea semnalelor chimice în corpul nostru. Există milioane de receptori pe corp, dar acum ne concentrăm doar asupra receptorilor senzoriali și a termoreceptorilor, deoarece aceștia sunt implicați în simțul tactil, simțul gustativ și simțul olfactiv.

Când compușii uleiurilor esențiale se cuplează la receptori, ei declanșează efecte specifice în corpul nostru, în funcție de constituenții uleiului și de modul în care acesta a fost utilizat – topic, aromatic sau intern. Acest infografic este o modalitate foarte bună de a afla mai multe despre receptori și unde este indicat să aplicați uleiurile esențiale pe corp.

Simțul olfactiv

Dintre toate simțurile, uleiurile esențiale influențează cel mai mult simțul mirosului. În stil pur științific, haideți să ne uităm mai îndeaproape și să aflăm mai multe despre nasul nostru.

Potrivit unui studiu publicat de Centrul Național pentru Informații în Biotehnologie, mirosul este unul dintre primele simțuri dezvoltate de om. De la început, oamenii și-au folosit simțul olfactiv pentru a identifica hrana, partenerii potențiali pentru împerechere, pericolele, dușmanii și multe altele. Pentru majoritatea creaturilor vii, mirosul este o modalitate esențială prin care interacționează cu mediul înconjurător.

lemon 5

Așadar, câți receptori sunt alocați simțului olfactiv? Ei bine, veți găsi peste 100 de milioane de receptori grupați într-o zonă de aproximativ 2,5 cm2! Nu e de mirare că uleiurile esențiale sunt incredibil de eficiente pentru stârnirea anumitor emoții sau amintiri specifice – toți acei receptori olfactivi abia așteaptă să trimită semnale către creier!

Chiar sunt eficiente uleiurile esențiale?

Categoric, da! – cu condiția să le folosiți corect. Uleiurile esențiale au o mare varietate de utilizări și beneficii, dar pentru a vă bucura din plin de ele, trebuie să le utilizați în mod corespunzător. Fiecare ulei provine dintr-o plantă unică, ceea ce înseamnă compuși și proprietăți unice, prin urmare și utilizări diferite.

Iată câteva sugestii pentru a valorifica proprietățile compușilor puternici ai uleiurilor esențiale:

  • Motivare: Aroma amestecului de uleiuri esențiale Brain Power™ creează un mediu stimulant, care favorizează concentrarea.
  • Digestie: Amestecul DiGize (din gama Plus/Vitality™) curăță și calmează sistemul digestiv.
  • Curățare: Uleiul esențial de lămâie ajută la îndepărtarea adezivului.
  • Purificarea aerului: Mirosul amestecului de uleiuri Purification® purifică aerul, eliminând mirosurile.
  • Relaxare: Pulverizarea uleiului esențial de tămâie induce sentimente de relaxare și liniște.
Cedarwood
  • Îngrijirea părului: Uleiul esențial de mușcată (Geranium) conferă părului sănătate și strălucire.
  • Hidratare: Uleiul esențial de cedru conferă pielii un aspect strălucitor și tânăr.
  • Pete pe piele: Uleiul de arbore de ceai ajută la diminuarea petelor.
  • Piele matură: Uleiul esențial de imortele reduce aspectul și textura neuniformă a pielii.
  • Iritații ale pielii: Uleiul esențial de lavandă curăță și calmează iritațiile minore ale pielii.
  • Tensiune la nivelul capului: Uleiul esențial de mentă ajută la calmarea durerilor de cap ocazionale atunci când este masat pe tâmple.
  • Masaj: Uleiul esențial Cool Azul calmează mușchii obosiți atunci când este folosit în masaj.

Uleiurile esențiale pot face toate acestea și în același timp miros minunat. Pulverizarea uleiurilor esențiale acasă, la birou sau în mașină creează arome uimitoare, care practic se potrivesc oricărei stări de spirit. Dacă vă place să difuzați amestecuri de uleiuri esențiale, încercați aceste combinații aromate sau creați-vă propriile amestecuri personalizate – posibilitățile sunt infinite!

Sunt sigure uleiurile esențiale?

Pe scurt, răspunsul este DA. Uleiurile esențiale sunt sigure, cu condiția să acordați respectul cuvenit acestor produse puternice și plantelor din care provin. Uleiurile sunt instrumente puternice și, ca în cazul oricărui alt instrument, trebuie să vă asigurați că respectați instrucțiunile de folosire de pe etichetă și că la orice ulei nou începeți cu cantități mici. 

Unele uleiuri esențiale pot provoca fotosensibilitate, dacă stați în lumina directă a soarelui după ce le-ați aplicat pe piele. Asigurați-vă că evitați expunerea la soare timp de până la 72 de ore după utilizarea acestor uleiuri.

În plus, câteva uleiuri esențiale sunt cunoscute ca uleiuri ”fierbinți”, adică pot cauza o senzație intensă de încălzire sau răcire atunci când sunt aplicate pe piele. Un exemplu este uleiul de mentă, dar și uleiurile de scorțișoară, piper negru și oregano. Atunci când folosiți aceste uleiuri, diluați-le cu un ulei purtător înainte de a le aplica pe piele și așteptați să vedeți dacă apare vreo reacție. Dacă nu se produce nicio reacție, sunt în siguranță! În concluzie – începeți cu doze mici de ulei esențial și creșteți treptat cantitatea folosită.

Încă sunteți sceptici cu privire la uleiurile esențiale? Cea mai bună modalitate de a afla dacă într-adevăr acționează este să le încercați. Însă vă avertizăm – odată ce le încercați, le veți adora! Nu degeaba comunitatea Young Living are peste 6 milioane de membri!

Pentru a afla mai multe despre puterea pe care o conțin acele sticluțe de culoarea chihlimbarului, vă invităm să consultați întreaga gamă de uleiuri esențiale și produse infuzate cu uleiuri esențiale Young Living.

 

Sursa: www.youngliving.com/blog/

 

 

Pentru a comanda uleiurile esențiale Young Living cu reducere de 24%, accesează link-ul de înscriere și creează-ți un cont gratuit, folosind ID 3537400 (achiziționarea unui set Premium Starter este facultativă). Mai multe detalii poți citi aici.

 

Dacă nu dorești să beneficezi de reducere, alege opțiunea Client cu amănuntul (retail) pentru a comanda produsele la preț întreg.