Îți vine să crezi că vara este pe sfârșite? În curând se încheie perioada vacanțelor și a concediilor iar noul an școlar se profilează deja la orizont – motiv de tristețe pentru copiii care trebuie să se despartă de activitățile estivale și prietenii din vacanță, prilej de bucurie și nerăbdare pentru cei mici, bobocii care vor trece prima oară pragul unei grădinițe sau al clasei a I-a, iar pentru părinți, semnalul unei perioade intense de pregătire pentru începutul școlii: goana după rechizite și uniforme, organizarea progamului zilnic pentru a duce și a lua copiii de la școală și, ulterior, planificarea activităților în familie în funcție de orarul copiilor.

Chiar dacă încă mai profiți de ultimele zile ale verii pentru a te relaxa, nu este niciodată prea devreme să începi să pui pe hârtie, împreună cu cei mici (sau mai mari J , doar și pentru adolescenți reîncep provocările, nu-i așa?), lucrurile care nu trebuie să lipsească din lista cu articolele esențiale pentru a păși cu dreptul în noul an școlar. Dimpotrivă, cu cât mai devreme, cu atât mai bine!

Iar dacă până cum nu ai mai avut experiențe legate de școală în rolul de părinte, ar trebui să te aștepți cel puțin la una dintre situațiile de mai jos, semnalate frecvent de părinți la începutul anului școlar:

 • ”Este prima noastră zi de grădiniță/ școală – cum pot să îmi ajut copilul să se adapteze mai ușor? Și mai important, cum voi reuși eu să fac față momentului?”
 • ”În vacanță, copilul meu adolescent stătea treaz toată noaptea și apoi dormea toată ziua – cum îl ajut să revină la un program normal de somn?”
 • ”Copilul meu este mereu nervos și împrăștiat în timpul școlii, în special în preajma testelor – cum pot să îl ajut să se relaxeze și să se concentreze mai bine?”
 • ”Copilul meu aduce de la școală toți microbii și virușii – cum putem să ne întărim sistemul imunitar?”

În fiecare dintre aceste situații, aromoterapia este una dintre cele mai eficiente soluții la care poți apela – te va ajuta nu doar în ceea ce privește întărirea imunității întregii familii, ci și la echilibrarea emoțiilor, amplificarea capacităților cognitive ale copiilor și susținerea nivelului de energie pentru întreaga zi!

Prin urmare, când pregătești reîntoarcerea la programul și activitățile școlare, nu uita să incluzi pe listă și uleiuri esențiale pure de la Young Living, precum și alte câteva produse pe bază de uleiuri esențiale, care îi vor ajuta atât pe copii, cât și pe voi, părinții, să vă adaptați mai ușor la schimbarea de ritm specifică anului școlar.

În cele ce urmează, ți-am pregătit mai multe opțiuni de folosire a uleiurilor esențiale, având în vedere efectele dorite. În funcție de scopul urmărit și de preferințele copiilor, le poți testa pe rând, pentru a vedea cum acționează în cazul tău și al copiilor tăi, personalizând modul de aplicare acolo unde este cazul (nu uita, aromoterapia este o experiență personală, unică și inimitabilă!), sau le poți folosi împreună, în fiecare zi, ca parte a unui protocol complex cu uleiuri esențiale.

Notă: Respectă întotdeauna măsurile de siguranță atunci când utilizezi uleiuri esențiale, în special la copiii mici. Aceste esențe sunt extrem de concentrate și, atunci când sunt utilizate incorect, pot avea efecte negative. Poți citi în acest articol despre folosirea în siguranță a uleiurilor esențiale.

Înfruntă cu zâmbetul pe buze aventura primelor zile de grădiniță și de școală

three-girls-schoolchildren-friends

Etapa preșcolară și școala primară sunt o perioadă stresantă. În special prima zi de grădiniță poate fi o adevărată experiență traumatizantă pentru cei mici, care percep noul mediu ca pe o formă de înstrăinare de părinți, marcată de emoții intense, până la a trăi sentimentul de abandon.

c7dd979c30a31857ab4872f0ec7d3ed8

În această etapă, este important să pregătim copiii dinainte, explicându-le la ce să se aștepte odată cu intrarea în colectivitate, pentru a le elimina teama de necunoscut. În plus, procesul de tranziție la mediul școlar poate fi ușurat apelând la lucrurile cu care cei mici sunt familiarizați și care le creează un sentiment de siguranță.

Din acest punct de vedere, aromoterapia este un instrument deosebit de eficient, deoarece mirosul are capacitatea de a reactiva amintirea reconfortantă a căminului parental. În acest sens, trebuie să ne obișnuim să folosim frecvent uleiuri esențiale acasă, pe care le dăm apoi și copiilor să le ia cu ei la grădiniță sau la școală. Aceasta va facilita menținerea unei conexiuni emoționale stabile, evocându-le siguranța spațiului de acasă.

 • O modalitate convenabilă și ușor de folosit de către copii este să aibă la ei o sticluță cu aplicator roll-on sau un difuser portabil tip brățară, pe care picurăm dimineața câteva picături din uleiurile esențiale dorite.

Un alt aspect este acela că noi, adulți fiind, nu realizăm pe deplin cât de provocator este pentru cei mici să se adapteze la un mediu nou și la un program mai strict și cât de complicate, descurajante iar, uneori, plictisitoare pot fi temele pentru acasă, exercițiile de scriere pentru exersarea literelor alfabetului, proiectele meticuloase și problemele întortocheate de aritmetică, a căror logică ne dă dureri de cap până și nouă, adulților! Iar noi ar trebui să le rezolvăm rapid și cu zâmbetul pe buze, fără să apelăm la ecuații complexe sau la regula de trei simplă, căci soluțiile sunt intuitive, doar sunt probleme pentru copii, nu-i așa? J

Ei bine, pentru această perioadă de acomodare cu rigorile sistemului școlar și cu provocările procesului de învățare, îți recomand următoarele uleiuri esențiale pentru cei mici:

 • Pentru dimineți pline de energie, difuzează un amestec din uleiuri esențiale de bergamotă și ylang ylang sau amestecul Citrus Fresh, care va umple casa de aroma proaspătă și optimistă a fructelor de citrice. Dacă vrei un plus de prospețime, adaugă și 1-2 picături de ulei esențial de mentă.
 • Dimineața, înainte de școală, aplică-i copilului 2 picături de Valor pe tălpi și 2 picături din amestecul Stress Away la încheietura mâinilor sau la ceafă, pentru a-i reduce starea de anxietate și tracul cauzat de volumul prea mare de informații sau de un mediu de școală mai exigent. Valor, numit și ”uleiul curajului”, este un amestec unic de uleiuri esențiale de molid negru, mușețel albastru, lemn de camfor, mușcată și tămâie, care induc încredere în sine și ne stimulează să începem fiecare dimineață cu o atitudine pozitivă, în timp ce combinația de uleiuri esențiale de copaiba, limetă, vanilie, lemn de cedru, lavandă și ocotea din amestecul Stress Away favorizează o stare de calm și stăpânirea emoțiilor în situații stresante. Alege variantele în recipient cu capac roll-on, pentru a aplica ușor uleiurile pe tot parcursul zilei.
 • O altă variantă blândă pentru a-i ajuta pe copii să meargă relaxați la școală este amestecul Tranquil, care conține uleiuri esențiale de lavandă, lemn de cedru și mușețel roman, într-un roll-on ușor de purtat în ghiozdan. Aroma sa reconfortantă este perfectă și pentru prima zi de școală, când copiii sunt asaltați de emoțiile unui nou început. Înainte de a pleca de acasă, aplică-l pe încheieturi sau la ceafă, pentru a-i induce copilului o stare de relaxare și liniște interioară.
 • Ai nevoie de ajutor pentru a stimula atenția și inspirația copiilor atunci când își fac temele? Folosește GeneYus, un amestec complex special creat pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 - 12 ani, în formula căruia intră uleiuri esențiale de tămâie sacră, lemn de chiparos albastru, lemn de cedru, molid albastru de Idaho, palo santo, roiniță, molid negru Northern Lights, bergamotă, smirnă, vetiver, mușcată, lemn de santal Royal Hawaiian, ylang ylang, isop, coriandru și trandafiri. Acest ulei ajută mințile tinere să se concentreze pe proiecte și activități care implică studiu, stimulând gândirea pozitivă și potențialul nelimitat. Poate fi pulverizat sau aplicat topic, nediluat.
 • De asemenea, poți crea o atmosferă de calm și concentrare pulverizând un amestec de uleiuri esențiale de bergamotă și vetiver, cu efect calmant și echilibrant, care îi va ajuta pe cei mici să rămână concentrați la școală și acasă.
 • Tămâia este un ulei esențial cu acțiune blândă asupra corpului fizic și emoțional, fiind indicat pentru toate vârstele. Datorită conținutului bogat în sesquiterpene, favorizează concentrarea în timpul perioadei de studiu și calmează stările de anxietate și agitație cauzate de stres. 
 • Școala este importantă, dar copiii trebuie să se și distreze! După ce și-au terminat de făcut temele, difuzează amestecul de uleiuri esențiale Citrus Fresh pentru o atmosferă destinsă, care invită la joacă și voie bună.
 • Spray-ul Thieves și gelul antibacterian pentru mâini Thieves sunt ușor de folosit de copii și ideale pentru dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor înainte de a servi gustările în pauze.
 • Difuzează amestecul de uleiuri esențiale RC sau Purification pentru a susține sănătatea sistemului respirator și a menține o atmosferă curată, fără germeni și bacterii.
 • Transformation are o aromă minunată atunci când este difuzat sau aplicat topic, diluat conform vârstei. Conține uleiuri esențiale de lămâie, tămâie sacră, lemn de santal și mentă, care ajută la înlocuirea convingerilor negative cu gânduri și credințe pozitive. Este perfect pentru prima zi de școală, pentru a elimina temerile celor mici în fața noii etape pe care o încep acum. Se pulverizează sau se aplică pe tălpițe seara, înainte de culcare.
 • Pentru a induce o stare de relaxare și un somn odihnitor, difuzează ulei de lavandă sau de lemn de cedru sau amestecul Peace and Calming, o combinație de uleiuri esențiale de mandarină, ylang ylang, molid albastru, portocală și patchouli, apreciat pentru abilitatea sa de a reduce stările de hiperactivitate, dar și pe cele de neliniște și anxietate.

Navighează cu calm prin universul complex al adolescenților

bts-teenagers

Adolescenții sunt firi independente, dornici să își asume riscuri, trepidând de energia unui potențial care abia așteaptă să se manifeste exploziv. Este vârsta la care tinerii se confruntă cu provocările activităților solicitante de la școală, preocuparea de a-și cristaliza dorințele privind viitoarea lor carieră și diferite situații sociale complexe care le testează limitele, le conturează valorile personale, îi ajută să se descopere și să își asume identitatea personală – toate pe fondul unor profunde transformări fizice și emoționale, dincolo de care fac eforturi să învețe să se aprecieze.

Fie că îi vor ajuta să rămână concentrați în timpul orelor de studiu, să se trezească mai energici dimineața, să își controleze caruselul emoțiilor specifice vârstei sau să își păstreze sistemul imunitar puternic, uleiurile esențiale pot fi de un real ajutor! Prin urmare, ajută-ți copiii adolescenți să depășească mai ușor această perioadă a vieții, folosind câteva combinații de uleiuri esențiale care vor acționa eficient la nivel fizic, mental și emoțional.

 • Trezitul dimineața devreme nu este întotdeauna ușor. Înseninează diminețile tuturor pulverizând în bucătărie sau în dormitor amestecul solar din uleiuri de citrice Citrus Fresh sau o combinație de uleiuri esențiale de mentă și lămâie.
 • En-R-Gee este un amestec de uleiuri esențiale de rozmarin, nucșoară, piper negru și iarbă de lămâie, creat pentru a oferi un impuls de energie dimineața sau în timpul zilei, când tonusul este mai scăzut.
 • Motivation este o sinergie din uleiuri esențiale de mușețel roman, molid și lavandă, care amplifică puterea și dorința de a continua în direcția atingerii obiectivelor personale. Este perfect pentru a-ți începe ziua motivat și cu o stare de energie creatoare!
 • Sucul NingXia Red pe bază de goji este superalimentul perfect pentru a combate stările de devitalizare și pentru întărirea imunității. Un singur pliculeț de 60 ml oferă doza necesară de nutrienți încă de la primele ore ale dimineții sau pe parcursul zilei, pentru un plus de energie și, în plus, înlocuiește cu succes gustările nesănătoase. (Știai că în prezent, din cauza băuturilor carbogazoase și produselor procesate, copiii consumă în total aproximativ 19 lingurițe de zahăr pe zi, deci o cantitate de 3 ori mai mare decât doza zilnică recomandată?...)
 • Clarity este o combinație de uleiuri esențiale de busuioc, rozmarin și mentă, care îmbunătățește acuitatea mentală, funcția memoriei, concentrarea și puterea de focalizare. Inhalarea sau aplicarea acestui ulei la tâmple și la ceafă îi va ajuta pe tinerii studioși să facă față mai ușor testelor, examenelor, proiectelor solicitante și activităților care necesită activitate mentală intensă, claritate în gândire și decizii rapide.
 • Amestecul Brain Power favorizează concentrarea și asimilarea de informații noi. Alături de uleiurile de roiniță, lavandă și helichrysum, conține uleiuri esențiale bogate în sesquiterpene (lemn de santal, lemn de cedru, tămâie, chiparos albastru), care sporesc cantitatea de oxigen la nivelul creierului și susțin funcțiile cerebrale, amplificând claritatea mentală și puterea de concentrare în perioadele de suprasolicitare. Poate fi folosit alternativ cu uleiul Clarity pentru a stimula potențialul și performanța la nivel mental.
 • Popularul amestec de uleiuri esențiale Valor promovează o stare de spirit relaxată, insuflă curaj și încredere și stimă de sine, pentru a face față mai bine provocărilor vieții. Precipitarea evenimentelor și a emoțiilor poate provoca senzație de panică și tensiune interioară, însă difuzarea sau aplicarea topică a uleiului Valor va atenua aceste senzații, inducând calm și încredere de sine. Utilizat la finalul zilei alternativ cu Peace and Calming, are efect calmant și reconfortant după o zi solicitantă și stresantă.
 • Believe este o altă formulă complexă de uleiuri esențiale cu efect de echilibrare a emoțiilor, care promovează încrederea în sine și conștientizarea propriului potențial, esențiale pentru realizarea obiectivelor personale. Conține uleiuri esențiale de brad balsamic, coriandru, bergmotă, tămâie, molid albastru de Idaho, ylang ylang și mușcată.
 • Pentru depăși mai ușor perioada de tranziție spre maturizare este nevoie de acceptare și capacitate de adaptare la schimbare. Amestecul Acceptance facilitează acceptarea procesului de tranziție de la etapa copilăriei la vârsta adultă, acceptarea propriei identități în contextul tulburător al transformărilor specifice vârstei, detașarea emoțională, eliberarea de judecăți și a sentimentului de rușine sau inadecvare, consolidarea încrederii și stimei de sine. Conține uleiuri esențiale de mușețel albastru marocan, mușcată, tămâie, santal, neroli, ylang ylang, bergamotă și coriandru.
 • Amestecul Stress Away are o aromă plăcută, care favorizează o stare de relaxare interioară, pentru a depăși mai ușor momentele tensionate din preajma unui examen, tracul care însoțește vorbitul în public și anxietatea cauzată de stresul cotidian. Combinația de limetă și vanilie creează o aromă delicată, care poate fi purtată și ca parfum.
 • Uleiurile esențiale de lemn de cedru și lavandă sau amestecurile Peace and Calming și RutaVaLa (o combinație de uleiuri de ruta, valeriană și lavandă) induc o stare de relaxare, care îi poate ajuta pe adolescenți să se deconecteze, la finalul zilei, de la activitățile solicitante de peste zi, din timpul școlii sau din mediul virtual, pentru a avea un somn odihnitor și regenerator la nivel fizic și mental.

Fii calm/ă și gestionează situația cu detașare - totul este sub control!

school-parents

Pentru părinți, debutul anului școlar este cel puțin la fel de intens ca pentru copii! Este o perioadă plină de provocări atât pe plan fizic, cât și din punct de vedere emoțional. Cu atât mai mult dacă ai un copil în etapa preșcolară sau care începe acum școala primară – emoțiile de a-l vedea în prima zi de grădiniță sau de școală, la întâlnirea cu doamna educatoare sau doamna învățătoare și cu colegii de clasă, pot fi copleșitoare.

Practic, urmează o perioadă solicitantă, în care trebuie să faci față cu succes nu doar febrei pregătirilor, ci și fluxului de emoții inerente unui astfel de eveniment. În aceste momente, este important să rămâi concentrat/ă, să gestionezi lucrurile cu calm și detașare și să îți controlezi emoțiile, pentru a nu transfera starea de agitație copiilor. Apelează cu încredere la uleiuri esențiale și vei observa că vei trece mult mai ușor peste această perioadă.

 • Oferă-ți o infuzie de energie la începutul zilei, adăugând o picătură de mentă (Peppermint+) în paharul de apă sau în cafeaua de dimineață.
 • Începe ziua cu stare de bine și optimism cu amestecul Joy, o combinație de uleiuri esențiale florale și citrice care include ylang ylang, mușcată, iasomie, palmarosa, trandafir, bergamotă, coriandru, mușețel roman, lămâie și mandarină. Aduce bucurie în inimă, în minte și în suflet și conferă un sentiment de fericire și bucurie interioară atunci când este aplicat la încheieturi sau pe inimă.
 • Amestecul Clarity a fost creat pentru a stimula mintea și pentru a spori vigilența și capacitatea de concentrare. Această sinergie de uleiuri esențiale este ideală pentru acasă sau la birou, te va ajuta să te focalizezi pe aspectele importante.
 • Uleiurile esențiale din formula amestecului Tranquil promovează o stare interioară de pace și liniștite. Datorită sticluței cu aplicator roll-on, îl poți aplica ușor la încheieturi și la ceafă, oricând simți nevoia de sprijin emoțional sau pentru a te relaxa la finalul unei zile obositoare.
 • Thieves este un amestec popular din uleiuri esențiale de cuișoare, scorțișoară, lămâie, eucalipt și rozmarin, care susține și consolidează imunitatea copiilor și a adulților, deopotrivă. Excelent de difuzat și de aplicat pe tălpi, diluat conform vârstei, protejează întreaga familie de amenințările virușilor și răcelilor în timpul anotimpului rece. Poți folosi sticluța cu roll-on pentru copii iar pentru tine, ia intern 1 picătură de ulei Thieves+ cu o linguriță de miere, direct sau diluate într-o ceașcă de ceai călduț.
 • Pulverizează amestecul Peace and Calming sau Grounding, o combinație de uleiuri esențiale de brad alb, pin, angelica, molid, lemn de cedru, ienupăr și ylang ylang, pentru a-ți redobândi starea de calm și echilibru la finalul zilei.
 • Aplică o picătură de ulei esențial de lavandă pe pernă înainte de culcare sau pune în pulverizator 3-4 picături de uleiuri esențiale de lemn de cedru și portocală, pentru un somn odihnitor și relaxant.

 

Ghid uleiuri esentiale pentru scoala - resized

Orice ai alege să folosești pentru a face față provocărilor începutului de an școlar, versatilitatea uleiurilor esențiale pure îți va fi un aliat de nădejde în gestionarea eficientă a situațiilor, indiferent de natura lor.

În aromoterapie, consecvența este cheia succesului, prin urmare îți recomand să folosești uleiurile timp de cel puțin 2-3 săptămâni iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Vei fi surprins/ă de eficacitatea lor!

Dacă dorești să afli mai multe despre uleiurile esențiale menționate în acest articol, nu ezita să îmi lași un mesaj!

 

Alegeri inspirate îți doresc!

 

Comandă acum produsele preferate Young Living la preț de membru, cu o reducere de 24%!

 

Pentru aceasta, accesează link-ul de înscriere și creează-ți un cont gratuit, folosind ID 3537400 (achiziționarea unui set Premium Starter este facultativă). Mai multe detalii poți citi aici.