În ultimii ani, problema toxicității ingredientelor din produsele de uz casnic și de îngrijire personală a început să fie din ce în ce mai intens mediatizată. Dezvoltarea societății din ultimii 70 de ani a determinat o explozie a științei și tehnologiei, însă în același timp a provocat distugeri masive ale mediului înconjurător, crescând alarmant nivelul de poluare.

Cât de nocive sunt de fapt substanțele chimice?

Substanțele chimice pătrund în corpul nostru prin inhalare, ingestie și absorbție. Ele se depozitează în țesuturi adipoase și în special în creier, producând boli și dezechilibre grave. Unele chimicale nu pot fi niciodată eliminate din organism, iar prezența crescută a toxinelor în jurul nostru face ca acestea să se acumuleze în corp mult mai devreme, afectând tot mai mulți copii și tineri. Copiii, bebelușii și animalele de companie sunt categoriile cele mai mai vulnerabile la expunerea chimică, deoarece nu pot elimina toxinele la fel de ușor ca adulții.

Știai că în prezent, în SUA se folosesc peste 82.000 de substanțe chimice sintetice? Rapoartele întocmite de diferite agenții și organizații non-profit prezintă statistici îngrijorătoare:

  • În medie, oamenii aplică zilnic pe piele aproximativ 126 de ingrediente chimice.
  • În industria cosmetică se folosesc 12.500 substanțe chimice, dintre care 80% nu au fost niciodată evaluate din punct de vedere al siguranței pentru sănătate. Autoritățile nu solicită teste sau studii de impact înainte de aproba comercializarea produselor de îngrijire personală.
  • Pentru substanțele chimice industriale, guvernul aprobă în medie câte două substanțe chimice noi în fiecare zi. În 80% din cazuri, este nevoie de doar trei săptămâni sau mai puțin pentru a obține aprobarea, cu sau fără teste de siguranță.
  • Potrivit unui studiu al Agenției pentru Protecția Mediului din SUA (EPA), probabilitatea ca substanțele chimice toxice din detergenții de uz casnic să provoace cancer este de trei ori mai mare decât în cazul aerului de afară.
  • Detergentul lichid de vase constituie principala cauză a intoxicațiilor la domiciliu la copiii cu vârsta sub 6 ani (peste 2,1 milioane otrăviri accidentale în fiecare an în SUA), deoarece majoritatea soluțiilor conțin formaldehidă și amoniac.
  • Formaldehida, fenolul, benzenul, toluenul și xilenul, care se găsesc în produsele de uz casnic, cosmetice, băuturi, țesături și fum de țigară, sunt cancerigene și toxice pentru sistemul imunitar.
  • Institutul Național de Securitate și Sănătate Ocupațională din SUA a identificat în produsele cosmetice peste 2.500 de substanțe chimice care sunt toxice, provoacă tumori, complicații ale sistemului reproducător, mutații biologice și iritații ale pielii și ochilor.
  • Câteva dintre bolile cauzate de expunerea la substanțe chimice sunt fibromialgia, sindromul oboselii cronice, artrita, lupusul, scleroza multiplă, tulburările circulatorii, boala Parkinson, sindromul intestinului iritabil, depresia și problemele hormonale.
Semn de avertizare toxine_resized

 

Alarmant este faptul că mesajele de avertizare de pe recipiente se referă în principal la pericolele intoxicării prin ingestie; cu toate acestea, 90%  din problemele de sănătate produse de substanțele chimice sunt cauzate nu de ingerare, ci de inhalarea vaporilor și de absorbția particulelor nocive. Din acest motiv, atunci când vezi pe etichetele produselor mesaje de avertizare precum ”Coroziv - clătiți imediat pielea”, ”Periculos sau fatal în caz de înghițire” sau ”A nu se lăsa la îndemâna copiilor”, trebuie să elimini imediat din casă respectivele produse!

 

În căutarea unei alternative sănătoase

De câțiva ani am învățat să fiu mult mai atentă la produsele de uz casnic și îngrijire personală și am început să descifrez etichetele. La un moment dat, citeam undeva că cel mai bun semn că folosești produse benefice pentru piele este să poți pune pe față doar ceea ce poți mânca! Poate părea ciudat, dar chiar are dreptate! Alimentele simple pe care le consumăm sunt surse excelente de antioxidanți, vitamine și nutrienți, de ce nu le-am aplica și pe piele? Așa încât, pentru produsele cosmetice, am început să îmi prepar singură cremele și loțiunile de îngrijire a tenului.

Ulterior, din dorința de a cumpăra produse pentru curățenie care să fie cât mai naturale și inofensive, am căutat să înțeleg ce conțin produsele eco din magazine. Așa am aflat că majoritatea sunt de fapt extracte naturale sau derivate din surse vegetale, având rol de stabilizatori, emolienți, emulgatori, conservanți, de umectare etc.

Din păcate, multe companii apelează la practici neloiale (”greenwashing”) pentru ca produsele lor să pară mai sigure și mai naturale decât sunt în realitate, de aceea este bine să verificăm ce anume cumpărăm de fapt. Așa am descoperit site-ul Grupului de Lucru pentru Mediul Înconjurător (EWP), care dispune de o bază de date permanent actualizată cu substanțe chimice și produse evaluate din punct de vedere al toxicității, care mă ajută să mă identific ingredientele produselor alimentare, cosmetice și de uz casnic.

Ce ingrediente conține gama Thieves?

Chiar dacă mult timp am preferat să cumpăr doar uleiuri esențiale, știam că Young Living oferă mult mai mult decât atât. În timp, am observat că și-au diversificat oferta de suplimente și de produse de îngrijire personală și de uz casnic, care de la bun început mi s-au părut tentante, știind că toate produsele lor sunt 100% naturale, ecologice și îmbogățite cu uleiuri esențiale. Dar cum poți fi sigur că așa este?

În primul rând, gama de produse Thieves conține celebrul amestec de uleiuri esențiale creat de fondatorul D. Gary Young acum mai bine de 20 de ani. Este o combinație de uleiuri esențiale de cuișoare, scorțișoară, lămâie, eucalipt și rozmarin care, conform cercetărilor științifice, au puternice proprietăți antivirale, antiinfecțioase, antiseptice și dezinfectante. Un studiu efectuat la Weber State University (Ogden, Utah) în 1997 a arătat că amestecul Thieves distruge bacteriile din aer în proporție de 99.96%, din acest motiv Thieves este excelent de folosit în scop profilactic, fiind deosebit de eficient în susținerea sistemului imunitar și a sistemului respirator. De la o sticluță cu uleiuri esențiale și până la crearea unei întregi game de produse pentru casă, cu numeroase beneficii pentru sănătate, a fost doar un pas.

thieves 5

Laboratoarele Young Living au dezvoltat formule concentrate și eficiente, folosind ingrediente naturale pe bază de plante și uleiuri esențiale pure, de grad terapeutic.

Niciunul din produsele create de Young Living nu conține SLS (Lauril sulfat de sodiu), SLES (lauril-eter sulfat de sodiu), coloranți sintetici, formaldehidă, triclosan, nano-particule, fosfați, substanțe petrochimice, înălbitori optici, conservanți sintetici (BHA, BHT), parabeni, arome artificiale sau parfumuri sintetice.

Cine este curios să citească ingredientele de pe fiecare produs, va găsi și câteva denumiri de ingrediente care îi vor ridica semne de întrebare – ce înseamnă și cât de naturale sunt? Compania afirmă că în toate produsele de curățenie Thieves folosește surfactanți naturali precum glucozide, nuci de săpun și extract de Quillaja – toate fiind ingrediente derivate din plante. Așadar, chiar sunt produsele Thieves atât de curate și inofensive pe cât se spune? Ei bine, nu trebuie să mă crezi pe cuvânt – în cele ce urmează vei putea decide tu însuți/însăți dacă poți avea încredere în aceste produse.

Acest articol este despre ingredientele tuturor produselor de curățenie și de îngrijire personală din gama Thieves pe care Young Living le comercializează în prezent în Europa, așa cum sunt menționate pe site-ul companiei. Întrucât nu toate fișele de produs apar pe site-ul european, unele sunt preluate de pe site-ul din SUA.

EWG-hazard

Conform metodologiei EWG, fiecare ingredient este evaluat pe o scală de la 1 la 10, unde 1 înseamnă în totalitate sigur pentru sănătate și 10 înseamnă foarte toxic. Am evidențiat cu roșu ingredientele cu scorul minim 3, acesta fiind pragul care indică un risc potențial de toxicitate mai ridicat.

Nu în ultimul rând, dacă dorești să citești în detaliu despre fiecare ingredient în parte (exceptând uleiurile esențiale), te invit să le descoperi în acest Mic dicționar al substanțelor folosite în compoziția produselor Thieves.

Detergentul de vase Thieves

Ingrediente:

1 – Apă
1 – Decil glucozidă
1 – Lauroil lactilat de sodiu
1 – Lauril glucozidă
1 – Oleat de sodiu
1 – Caprilil glucozidă
1 – Sesquicarbonat de sodiu
1 – Ulei esențial din coajă de lămâie (Citrus Limon †)
1 – Ulei esențial din coajă de bergamotă (Citrus aurantium bergamia †) (fără furocoumarină)
1 – Ulei esențial din coajă de Jade Lemon (Citrus Limon †)
1 – Ulei esențial din muguri de flori de cuișoare (Syzygium aromaticum †)
1 – Ulei esențial din scoarță de scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum †)
1 – Ulei esențial de Eucalyptus radiata†
1 – Ulei esențial din frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis †)
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
Thieves-Dish-Soap-resized
Fișa de produs de pe site-ul Young Living Europa:
·       15-30% agenți activi de suprafață neionici și parfumuri (pot conține: benzoat de benzil, cinnamal, alcool cinamic, citral, citronelol, eugenol, farnesol, geraniol, izoeugenol, limonen, linalool*).
*Notă: aceștia sunt compuși chimici naturali care se găsesc în uleiurile esențiale.

Primul produs evaluat a trecut clasa cu brio – detergentul de vase Young Living nu conține niciun ingredient toxic! Vei aprecia formula sa concentrată care nu atacă pielea, curăță vasele eficient și are o aromă discretă de citrice.

 

thieves household cleaner

Detergentul de uz casnic Thieves Household Cleaner

Ingrediente:
1 – Apă
1 – Alchil poliglucozidă
1 – Metil 2-sulfolaurat de sodiu
1 – 2-sulfolaurat de disodiu
1 – Amestec de uleiuri esențiale Thieves [Eugenia Caryophyllus† (muguri de flori de cuișoare), Citrus Limon† (coajă de lămâie), Cinnamomum Zeylanicum† (scoarță de scorțișoară), frunze de Eucalyptus Radiata†, Rosmarinus Officinalis† (frunze de rozmarin)]
1 – Diacetat de glutamat de tetrasodiu
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
Fișa de produs de pe site-ul Young Living Europa:
·       O suspensie brevetată din surfactanți siguri (agenți de umectare) și amestecul de uleiuri esențiale Thieves®.

Din nou, niciun ingredient toxic! Soluția universală de curățare Thieves este cel mai versatil produs pe care îl poți avea acasă și acționează eficient pe orice suprafață, de la geamuri și covoare, la ceramică, pardoseli și blaturi de bucătărie. Are o formulă foarte concentrată, care trebuie diluată în funcție de scopul dorit și de gradul de murdărie. Acest detergent este 100% sigur de folosit în orice familie, în preajma copiilor și a animalelor de companie.

 

Detergentul de rufe Thieves 

Ingrediente:
1 – Apă
1 – Decil glucozidă
2 – Oleat de sodiu
2 – Glicerină vegetală
1 – Caprilil glucozidă
1 – Lauril glucozidă
1 – Clorură de sodiu
1 – Gluconat de sodiu
1 – Celuloză Carboxymethyl
1 – Alfa-amilază
1 – Protează
1 – Lipază
1 – Ulei esențial din coajă de lămâie (Citrus Limon †)
1 – Ulei esențial din coajă de bergamotă (Citrus aurantium bergamia †) (fără furocoumarină)
1 – Ulei esențial din coajă de Jade Lemon (Citrus Limon †)
1 – Ulei esențial din muguri de flori de cuișoare (Syzygium aromaticum †)
1 – Ulei esențial din scoarță de scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum †)
1 – Ulei esențial de Eucalyptus radiata†
1 – Ulei esențial din frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis †)
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
ThievesLaundrySoap_Silo_US_resized
Fișa de produs de pe site-ul Young Living Europa:
·       15-30% agenți activi de suprafață neionici și parfumuri (pot conține: benzoat de benzil, cinnamal, alcool cinamic, citral, citronelol, eugenol, farnesol, geraniol, izoeugenol, limonen, linalool*).
*Notă: aceștia sunt compuși chimici naturali care se găsesc în uleiurile esențiale.

 

Prin urmare, și acest produs este în totalitate lipsit de substanțe toxice!

Recunosc că am fost sceptică când am citit la început că o cantitate mică de soluție este suficientă pentru a curăța hainele în mod eficient, dar adevărul este că acționează extraordinar de bine iar hainele ies curate și au un miros plăcut de prospețime, cu aromă de citrice. Pe sticlă scrie că cei 946 ml ajung pentru aproximativ 21 de spălări, însă pe site-ul Young Living din SUA am găsit o informație prețioasă – se pare că soluția este atât de concentrată, încât poți spăla până la 64 de mașini de rufe cu aceeași cantitate! WOW! Asta înseamnă că este un produs foarte economic – o singură spălare cu această soluție din ingrediente naturale ecologice te costă doar 2.3 lei!!!

 

household-thieves-spray-1

Pulverizatorul Thieves 

Ingrediente:
4 – Etanol denaturat (alcool denat)
1 – Apă
1 – Trigliceridă caprilică/caprică
1 – Amestec de uleiuri esențiale Thieves [Eugenia Caryophyllus† (muguri de flori de cuișoare), Citrus Limon† (coajă de lămâie), Cinnamomum Zeylanicum† (scoarță de scorțișoară), frunze de Eucalyptus Radiata†, Rosmarinus Officinalis† (frunze de rozmarin)]
2 - 3* – Lecitină *depinde de modul de utilizare
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
Fișa de produs de pe site-ul Young Living Europa:
        ·       Etanol pur, apă deionizată, amestec de uleiuri esențiale Thieves®†, ulei fracționat 
          din nucă de cocos și lecitină din soia.

 

În formula acestui produs găsim două ingrediente potențial periculoase. Primul este etanolul denaturat, cunoscut și ca alcool denat. Nu există foarte multe informații despre acest tip de alcool, însă EWG precizează că ”riscurile potențiale legate de etanol în produsele de îngrijire personală sunt semnificativ mai mici decât riscurile pentru sănătate generate de consumul de alcool”. La drept vorbind, printre riscurile consumului de alcool se află afecțiunile hepatice, leziuni ale creierului, alegeri proaste... Practic, acest ingredient este evaluat ca risc potențial deoarece este un alcool, însă putem compara riscurile consumului de alcool cu riscul folosirii de alcool sanitar pentru curățarea oglinzilor, de exemplu? Așadar, tu decizi cât de riscant ți se pare să pulverizezi soluția Thieves pentru dezinfectarea suprafețelor!

În ceea ce privește lecitina, aceasta este o lipidă naturală prezentă atât la ​​plante, cât și la animale. Are un scor de 2 sau 3 în funcție de modul de utilizare și de sursa din care este obținută. Young Living folosește doar lecitină vegetală. Lecitina este considerată inofensivă în produsele alimentare, fiind frecvent folosită în suplimente, dar poate exista un risc de alergie respiratorie DOAR în cazul produselor care sunt pulverizate (de exemplu aerosoli). Din acest punct de vedere, spray-ul Thieves nu prezintă riscuri reale, deoarece este destinat pentru a fi folosit pe suprafețe, nu pentru a fi inhalat, precum un odorizant de cameră.

 

thieves aromabright

Pasta de dinți Thieves AromaBright

Ingrediente:
1 – Apă
1 – Carbonat de calciu
1 – Ulei din nucă de cocos (Cocos nucifera)
1 – Bicarbonat de sodiu
2 – Glicerină vegetală
1 – Xylitol
1 – Gumă de xantan
1 – Ulei esențial de mentă (Mentha piperita †)
1 – Ulei esențial din frunze de mentă dulce (Mentha spicata †)
1 – Extract din frunze de stevia (Stevia rebaudiana)
2 - 3* – Lecitină *depinde de modul de utilizare
5 – Ulei esențial din muguri de cuișoare (Eugenia caryophyllus †)
Nu s-au găsit rezultate – Ulei esențiale din frunze de ocotea (Ocotea quixos †)
1 – Ulei esențial din scoarță de scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum †)
1 – Ulei esențial din coajă de lămâie (Citrus Limon †)
1 – Ulei esențial de Eucalyptus radiata†
1 – Ulei esențial din frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis †)
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
 

Ei bine, în comparație cu ingredientele din pastele de dinți obișnuite, produsul acesta efectiv poate fi înghițit fără probleme! Iar un alt aspect foarte important pentru mine este faptul că nu conține fluor, o substanță care a fost clasificată de oamenii de știință ca neurotoxină, fiind încadrată în aceeaşi categorie cu arsenicul, plumbul şi mercurul.

Cele două ingredientele evidențiate cu roșu nu prezintă motive de îngrijorare. Lecitina poate fi un alergen pentru sistemul respirator atunci când este inhalată, ceea ce nu este cazul pastei de dinți, în timp ce uleiul esențial de cuișoare este considerat un ulei ‘fierbinte’, adică poate fi iritant pentru piele dacă nu este diluat corespunzător. În schimb, este extraordinar de benefic pentru sănătatea orală, fiind cunoscut de sute de ani pentru efectul anestezic și proprietățile sale antimicrobiene, antifungice și antiseptice.

 

Pasta de dinți Thieves Dentarome Ultra

Ingrediente:
1 – Carbonat de calciu
1 – Ulei esențial de mentă (Mentha piperita †)
1 – Amestec de uleiuri esențiale Thieves [Eugenia Caryophyllus† (muguri de flori de cuișoare), Citrus Limon† (coajă de lămâie), Cinnamomum Zeylanicum† (scoarță de scorțișoară), frunze de Eucalyptus Radiata†, Rosmarinus Officinalis† (frunze de rozmarin)]
2 - 4 – Oxid de zinc* *depinde de modul de utilizare
1 – Apă deionizată cu papaină
1 – Xilitol
2 – Glicerină vegetală
3 - 4 – Timol, bază din ulei esențial* (din Thymus vulgaris) *depinde de modul de utilizare
1 – Ulei esențial de Eucalyptus globulus †
2 – Salicilat de metil din ulei esențial din salcie himalayană (Gaultheria procumbens †)
1 – Gumă de xantan
3 – Citrat de zinc
1 – Steviozidă
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
 
Thieves-Dentarome Ultra

Ce înseamnă ingredientele marcate cu roșu?

Oxidul de zinc este un ingredient foarte răspândit în aplicaţiile cosmetice, folosit pe post de pigment sau filtru UV, cât și datorită proprietăților antiseptice și purificatoare. Este un ingredient sigur, netoxic în aplicații topice (pe piele). S-au semnalat potențiale riscuri de toxicitate respiratorie și afecțiuni cardiovasculare în cazul inhalării produselor care conțin acest compus, însă nu este cazul pastei de dinți.

Timolul este un compus activ care se găsește în uleiurile esențiale de oregano și cimbru, având efect antimicrobian, dezinfectant și antioxidant. Ambele sunt considerate uleiuri fierbinți, putând cauza iritații ale pielii dacă nu sunt diluate corespunzător. Așadar, singurul risc pe care îl poate prezenta timolul este utilizarea sa într-o concentație prea mare.

Cât despre citratul de zinc, se știe că este un agent pentru igiena orală și, asemeni lecitinei, poate fi un alergen pentru sistemul respirator atunci când este inhalat, ceea ce, din nou, nu se pune problema la o pastă de dinți.

 

thieves mouth wash

Apa de gură Thieves Fresh Essence Plus

Ingrediente:
1 – Apă
1 – Apă din frunze de Mentha piperita (mentă)
1 – Apă din frunze de Melissa officinalis (roiniță)
2 – Argint coloidal
1 – Ulei esențial din frunze de mentă din Mentha Piperita† (mentă)
2 - 3* – Lecitină *depinde de modul de utilizare
3 – Polisorbat 80
1 – Steviozidă
1 – Ulei esențial din muguri de flori de cuișoare (Syzygium aromaticum †)
1 – Ulei esențial din coajă de lămâie (Citrus Limon †)
1 – Ulei esențial din scoarță de scorțișoară (Cinnamomum verum †)
1 – Ulei esențial din rădăcină de vetiver (Vetiveria Zizanoides †)
1 – Ulei esențial din frunze de Eucalyptus radiata †
1 – Ulei esențial din frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis †)
1 – Tocoferol (vitamina E)
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
 

Despre lecitină am discutat deja și am văzut că poate fi un potențial alergen doar dacă este inhalată.

Polisorbatul 80 este un compus obținut din ingrediente vegetale (sorbitol și acid oleic) în combinație cu oxid de etilenă și poate fi folosit în produsele certificate bio. Este clasificat ca aditiv alimentar emulsifiant şi aromatizant și este frecvent folosit în detergenți și produse de îngrijire personală. În cantități foarte mici, este considerat inofensiv.

Cu doar două ingrediente care, teoretic, sunt considerate potențial dăunătoare dar care în realitate nu au niciun impact negativ asupra formulei acestui produs, eu zic că poți folosi fără nicio grijă apa de gură Thieves pentru igiena orală!

 

Ața dentară Thieves 

Ingrediente:
1 – Amestec de uleiuri esențiale Thieves [Eugenia Caryophyllus† (muguri de flori de cuișoare), Citrus Limon† (coajă de lămâie), Cinnamomum verum† (scoarță de scorțișoară), frunze de Eucalyptus Radiata†, Rosmarinus Officinalis† (frunze de rozmarin)]
1 – Ulei esențial de mentă (Mentha piperita †)
1 – Ceară de soia, ceară de albine
Nu s-au găsit rezultate – Nailon
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
 
Thieves-dental floss

Iată un alt produs cu 0% substanțe toxice! Conține 50 de metri de ață dentară realizată din fibre solide rezistente la destrămare și la rupere. Conceptul are la bază o tehnologie inovatoare, care asigură saturarea aței dentare de două ori, oferind două straturi de protecție asociate uleiurilor esențiale. Îți recomand să folosești zilnic acest produs sigur și eficient pentru igiena orală.

 

Thieves-bar soap

Săpunul solid Thieves Cleansing Bar

Ingrediente:
1 – Palmat de sodiu
1 – Sodium palm kernelate
1 – Apă
2 – Glicerină
1 – Ulei de măsline (Olea europaea)
5 – Ulei esențial din muguri de flori de cuișoare (Eugenia caryophyllus †)
1 – Gluconat de sodiu
1 – Ulei esențial din coajă de lămâie (Citrus Limon †)
1 – Ulei esențial din scoarță de scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum †)
1 – Ulei esențial din frunze de Eucalyptus radiata †
1 – Ulei esențial din frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis †)
1 – Ulei din semințe de jojoba (Simmondsia chinensis)
1 – Ulei de semințe de goji (Lycium barbarum)
1 – Tărâțe de ovăz (Avena sativa)
1 – Extract din frunze de aloe vera (Aloe barbadensis)
1 – Extract din frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis)
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
 

Așadar, nici acest produs nu conține ingrediente toxice! Îți reamintesc că uleiul esențial de cuișoare are scorul 5 deoarece este un ulei fierbinte și poate cauza iritații ale pielii dacă nu este diluat corespunzător.

 

Săpunul de mâini spumant Thieves 

Ingrediente:

1 – Apă
1 – Decil glucozidă
1 – Cocamidopropil hidroxisultaină
1 – Ulei esențial din coajă de lămâie (Citrus Limon †)
1 – Ulei esențial din scoarță de scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum †)
1 – Ulei esențial de Eucalyptus radiata†
1 – Ulei esențial din frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis †)
1 – Ulei esențial din coajă de portocală (Citrus aurantium dulcis †)
1 – Suc din frunze de aloe vera (Aloe barbadensis)
3 – Acetat de tocoferil
1 – Extract din frunze de ginkgo biloba
9 – Retinil palmitat
1 – Extract din frunze de ceai verde (Camellia sinensis)
1 – Hidroxietilceluloză
2 – Acid citric
1 – Caprilil glicol
1 – Etilhexilglicerină
1 – Hexilen glicol
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
 
thieves foaming soap

Aici apar menționate două substanțe potențial periculoase.

Acetatul de tocoferil este un supliment de vitamine cu rol antioxidant, fiind un amestec de acid acetic și vitamina E. Există riscuri foarte mici ca acest ingredient să aibă un efect iritant pentru piele.

Retinil palmitatul este compus din acid palmitic si vitamina A (retinol), fiind un agent anti-îmbătrânire, cu efect antioxidant, care accelerează reînnoirea celulelor și stimulează sinteza de colagen. Conform studiilor FDA, aplicarea acestui ingredient pe piele, urmată de expunerea la soare, poate accelera procesul de creștere a tumorilor de piele și alte leziuni. De asemenea, prin aplicarea zilnică a cremelor cu retinol de către femeile însărcinate, vitamina A se poate acumula în corp, putând afecta fătul. Prin urmare, Retinil palmitatul este cel mai nociv ingredient din produsele Thieves, însă fiind folosită o cantitate foarte mică în săpunul de mâini, scorul total al produsului cu siguranță nu ar depăși 2.

Poate că acum eziți să ai încredere în acest produs, însă te invit să compari săpunul spumant Thieves cu orice alt săpun lichid pe care îl cumperi de obicei din supermarket. Informează-te cu privire la ingredientele pe care le conține și abia apoi ia o decizie, în cunoștință de cauză!

 

thieves waterless purifier

Dezinfectantul fără apă pentru mâini Thieves 

Ingrediente:
4 – Etanol denaturat SD-38B (denaturat cu ulei esențial din mentă - Mentha piperita †)
1 – Apă
1 – Pudră din frunze de aloe vera (Aloe barbadensis)
2 – Glicerină vegetală
5 – Ulei esențial din muguri de flori de cuișoare (Syzygium aromaticum †)
1 – Ulei esențial din coajă de lămâie (Citrus Limon †)
1 – Ulei esențial din scoarță de scorțișoară (Cinnamomum verum †)
1 – Ulei esențial de Eucalyptus radiata†
1 – Ulei esențial din frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis †)
1 – Hidroxipropil celuloză
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
 

Din nou, uleiul esențial de cuișoare și alcoolul par a fi cele mai nocive ingrediente din această soluție dezinfectantă, însă trebuie să recunoaștem că, în realitate, cantitățile folosite sunt mult prea mici pentru a ne pune în pericol sănătatea iar beneficiile obținute sunt incomparabil mai mari.

 

Drajeurile mentolate Thieves 

Ingrediente:
1 – Sorbitol
1 – Stearat de calciu
1 – Amestec de uleiuri esențiale Thieves [Syzygium aromaticum † (muguri de flori de cuișoare), Citrus Limon† (coajă de lămâie), Cinnamomum verum† (scoarță de scorțișoară), frunze de Eucalyptus Radiata†, Rosmarinus Officinalis† (frunze de rozmarin)]
1 – Ulei esențial din frunze de mentă (Mentha piperita †)
1 – Extract din frunze de stevia (Stevia rebaudiana)
† ulei esențial 100% pur, de grad terapeutic
Thieves mints

Prin urmare, acest produs este lipsit de orice ingrediente toxice!

 

În concluzie...

Sunt produsele Thieves sigure pentru sănătatea ta? Cred că acum ai toate elementele necesare pentru a ajunge la o concluzie obiectivă.

Poate că deja folosești produse ecologice de foarte bună calitate, caz în care meriți felicitări! Înseamnă că ai conștientizat importanța unui mediu curat și a lipsei ingredientelor toxice în spațiul în care îți petreci timp de calitate cu familia și cei dragi – acasă!

Personal, folosesc produsele Thieves în mod regulat atât pentru curățenie, cât și pentru îngrijire personală. Le-am încercat pe majoritatea și în scurt timp am înlocuit complet produsele pe care le cumpăram de obicei din magazine, pentru că soluțiile din gama Thieves sunt obținute din ingrediente naturale, sunt foarte concentrate și versatile și, cel mai important, sunt foarte mulțumită de modul cum acționează.

Practic, o sticlă mică (426 ml) de soluție universală de uz casnic îmi ajunge mai bine de 6 luni pentru a face curățenie în toată casa! Nu îmi lipsesc pasta de dinți și săpunul spumant din baie, iar spray-ul și sticluța cu gelul antibacterian sunt în permanență cu mine, în buzunarul de la geantă. Mă bucur că recent am descoperit cum pot să diluez detergentul de rufe și detergentul de vase Thieves, dublând sau chiar triplând cantitatea din recipient! Deși sunt foarte concentrate, eu foloseam o cantitate prea mare la o singură aplicare, așa încât acum pot obține același efect de curățare o perioadă mai mare de timp și, implicit, cheltuind mai puțini bani.

M-am convins, îmi plac! Cum le pot obține?

În cazul în care nu folosești încă produse naturale de uz casnic și de îngrijire personală, îți recomand să le încerci pe acestea. Și un singur produs poate face diferența iar cu timpul vei dori să înlocuiești toate chimicalele din casă. Nu uita că un stil de viață sănătos înseamnă să acorzi atenție diferitelor aspecte din viața ta – alimentație, mediu ambiant, îngrijire personală, relații, obiceiuri etc.

Produsele Young Living răspund tutoror nevoilor omului modern care dorește un stil de viață echilibrat și armonios. Din acest motiv, îți recomand să începi prin a folosi seturile de produse de tip Starter Kit, pentru că sunt configurate inteligent, astfel încât să îți ofere o experiență variată, în diferite situații.

Prin urmare, ce altă modalitate mai bună de a începe să folosești produse naturale pentru casa ta, decât setul Starter Premium cu Thieves? Acesta conține 9 produse Thieves și 2 uleiuri esențiale pure, care te vor ajuta să elimini toate produsele toxice din viața ta.

Vei găsi mai jos informații despre cum poți să obții aceste produse la un preț avantajos, fie individual, beneficiind de 24% reducere, fie ca parte a setului Starter Premium.

Alegeri inspirate îți doresc!

Alege să folosești alternative naturale eficiente la substanțele chimice toxice din produsele obișnuite de curățenie și îngrijire personală! Te invit să urmezi pașii descriși aici pentru a-ți comanda produsele dorite sau propriul tău set Premium Starter cu Thieves.