Se știe că gradul de puritate este cel care determină acțiunea terapeutică a unui ulei esențial. Dacă nu este activ din punct de vedere terapeutic, uleiul nu va funcționa eficient, prin urmare nu vom obține efectele dorite. Un ulei esențial diluat sau care conține compuși sintetici nu se poate compara cu puterea terapeutică a unui ulei esențial pur, deoarece nu va avea suficient de mulți compuși activi necesari pentru ca tratamentul să fie eficient. Mai mult decât atât, uleiurile diluate cu compuși sintetici sunt toxice și pot cauza iritații și arsuri la nivelul pielii.
Din acest punct de vedere, uleiurile esențiale Young Living se diferențiază de alte produse similare prin promisiunea calității de la sămânță la sigiliu, care asigură autenticitatea și puritatea fiecărui ulei esențial.
Young Living monitorizează cu atenție culturile, recoltând fiecare specie de plante la momentul potrivit din zi, din lună și din an, iar faptul că fermele au propriile distilerii permite păstrarea intactă a proprietăților vindecătoare ale plantelor proaspăt culese. La rândul său, procesul de distilare este extrem de important, deoarece poate afecta dramatic chimia și proprietățile uleiurilor esențiale. Plantele sunt distilate nu doar la o temperatură scăzută și presiune joasă, ci și pentru o anumită perioadă de timp, specifică fiecărei plante.
La Young Living...
...este nevoie de 133 kg de flori de lavandă pentru a produce aproximativ 450 ml de ulei esențial, iar pentru a păstra intacți compușii activi, plantele sunt distilate timp de oră și 30 de minute.
Cei mai mulți producători de ulei de lavandă distilează plantele doar 15 minute!
...este nevoie de 590 kg de scoarță de scorțișoară pentru a obține 150 ml de ulei esențial iar procesul de distilare poate dura până la 24 de ore.
...este nevoie de 910 kg de ramuri de chiparos, distilat timp de 24 de ore, pentru a produce 450 ml de ulei esențial.
În ultimele 20 de minute, 18 dintre cei mai importanți compuși activi sunt eliberați din frunze. Dacă timpul de distilare ar fi mai scurt, acele proprietăți vindecătoare ar lipsi din uleiul esențial de chiparos.
Care este diferența de calitate între Young Living și alte uleiuri esențiale de pe piață?
Oare toate uleiurile esențiale sunt create la fel? Cu siguranță nu!
Se estimează că 95% - 98% din uleiurile esențiale comercializate sunt de grad aromatic sau alimentar. Unele companii distilează materia primă de mai multe ori. Este posibil să obținem un produs considerat pur, dar uleiul nu va fi la fel de eficient ca un ulei distilat din plante proaspete.
Uneori, se adaugă substanțe chimice sau solvenți în procesul de distilare, pentru a crește cantitatea de produs. Uleiurile esențiale sunt de obicei amestecate cu alte ingrediente sau ”adaptate cerințelor producătorului”, pentru a-i asigura acestuia un profit cât mai mare. De exemplu, cum se explică faptul că, potrivit statisticilor, Franța a produs într-un an în jur de 15 tone de lavandă, dar a exportat 250 de tone de ulei esențial?
Cum este posibil?
Simplu: o mare parte a uleiului exportat provine din soiul hibrid numită lavandină. Uleiul este tratat cu acetat linalin sintetic pentru a-i îmbunătăți mirosul, apoi se adaugă propilen glicol sau solvenți care nu au miros, pentru a-i mări volumul. Produsul obținut este exportat ca ulei de lavandă și, cum majoritatea consumatorilor nu știu să facă diferența, sunt bucuroși că pot cumpăra ulei de lavandă mai ieftin în magazinele naturiste sau de pe internet.
Știai că producătorii de uleiuri esențiale pot eticheta o sticlă ca ulei pur dacă aceasta conține doar o picătură de ulei esențial pur în sticlă? Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit cu privire la adevărata puritate a uleiurilor pe care le folosim. Uneori, în etapa de distilare, unii producători mai ”lungesc” produsul cu uleiuri care au miros asemănător, dar sunt mai ieftine. De exemplu, uleiul de mentă este frecvent îndoit cu mentă de porumb iar uleiul de scorțișoară este, de fapt, în majoritatea cazurilor, ulei din frunze de cassia (cunoscută și sub numele de “scorțișoară chinezească”).
Și compania Young Living achiziționează uleiuri esențiale din întreaga lume, însă doar de la ferme de încredere și distilerii atent verificate. Echipe de specialiști din cadrul Young Living se deplasează personal la furnizori, pentru a se asigura că fiecare etapă a procesului, de la cultivare la recoltare și distilare, respectă standardele Young Living. La recepție, fiecare lot de ulei este supus unor teste riguroase de laborator, prin care se determină nivelul compușilor chimici, se verifică dacă uleiul conține nivelul corespunzător de compuși benefici și se confirmă puritatea uleiului.
Young Living respinge aproximativ 75% din uleiurile care i se oferă pentru vânzare! De aceea, atunci când calitatea plantelor sau a uleiurilor nu respectă standardele de calitate ale Young Living, este posibil ca anumite uleiuri esențiale să lipsească din stoc mai mulți ani!
Young Living nu acceptă niciun compromis atunci când vine vorba de calitatea produselor sale și face toate eforturile posibile pentru a se asigura că avem acces la cele mai bune uleiuri esențiale de pe piață!
Dacă suntem conștienți de dimensiunea eforturilor, toată munca și abilitățile necesare pentru a produce uleiuri esențiale autentice, putem înțelege de ce uleiurile Young Living costă mai mult decât majoritatea produselor similare din piață. Și mai ales, vom cumpăra produse în cunoștință de cauză, având certitudinea că am făcut alegerea corectă pentru sănătatea noastră și a celor dragi, folosind uleiuri esențiale 100% pure, de grad terapeutic, pentru care plătim prețul corect!
Te invit să citești și articolul Seed to Seal – garanția calității Young Living.