Cu atâtea opțiuni la îndemână, alegerea celor mai bune produse pentru sănătate și starea de bine este o adevărată provocare. Cu siguranță ai văzut, ca și mine, zeci de magazine naturiste și site-uri care comercializează uleiuri esențiale 100% pure’. Dar cum știi dacă într-adevăr sunt pure? Este suficient ce scrie pe etichetă? Din păcate, nu! Reglementările în domeniu prevăd că dacă un ulei esențial conține doar 5% ulei esențial autentic, el poate fi etichetat ca fiind 100% pur’ sau ’100% natural’...  

 

În acest caz, ce și mai ales CUM alegi? Sfatul meu – documentează-te și filtrează toate informațiile pe care le găsești, înainte de a decide care producător merită încrederea ta!

Dacă citești aceste rânduri, înseamnă că ești deja pe acest drum al cunoașterii conștiente și nu te lași influențat de reclame, mass-media și recomandările primite, ci vrei să folosești produse alese cu grijă, după o analiză atentă a factorilor de la care nu poți face rabat: sursele materiei prime, procesul de fabricare, calitatea și puritatea produsului.

 

Te întrebi dacă uleiurile esențiale Young Living sunt într-adevăr atât de bune pe cât se spune? Te las să tragi singur concluzia, după ce vei citi următoarele 21 de motive care fac din Young Living o companie unică pe piață:

21-de-motive---titlu

 

1. Young Living are o experiență de peste 24 de ani în domeniu, mai mult decât oricare alt producător de uleiuri esențiale. 

8600333413_be1d6381f0_o

2. Pregătirea solului începe cu cinci ani înainte de plantarea ierburilor și plantelor aromatice, prin cultivarea lucernei, care crește în mod natural concentrația de azot necesară pentru ca plantele aromatice să producă uleiuri esențiale de cea mai bună calitate.

3. Uleiurile esențiale produse de Young Living depășesc standardul USDA privind produsele organice – în timp ce standardele de certificare în agricultura ecologică ale Departamentului de Agricultură din SUA prevăd ca terenurile să nu fi fost tratate cu erbicide, pesticide și substanțe chimice pe o perioadă de doar 3 ani consecutivi înainte de cultivare, terenurile selectate de Young Living nu au fost poluate cel puțin 50 de ani înainte de a fi cultivate! 

pcr-yl-convention-17-3832_1_orig

4. Young Living este singurul producător din SUA care crește lavandă din semințe pure, din soiul Lavandula angustifolia officinalus, spre deosebire de majoritatea producătorilor de ulei esențial de lavandă, care folosesc soiuri hibride (lavandină). Acestea sunt mai ieftine și nu au calitățile terapeutice valoroase ale lavandei pure.

5. Se folosesc exclusiv metode organice de cultivare și îngrijire a solului și plantelor. De exemplu, culturile de lavandă din SUA sunt irigate folosind doar apă de izvor sau apă pură din munți, provenită din topirea zăpezilor, bogată în minerale și substanțe nutritive esențiale pentru creșterea plantelor. Îndepărtarea buruienilor se face exclusiv manual și niciodată nu se folosesc pesticide sau alte substanțe chimice.

5387738323_c3a2cf8dfd_o

6. Compania deține 18 ferme proprii și distilerii în întreaga lume (inclusiv în Oman, Ecuador, Franța, SUA, Bulgaria și Croația), care sunt deschise publicului, astfel încât oricine poate vedea și poate participa la procesul de cultivare, recoltare și distilare.

7. Young Living este prima și singura companie din lume care a obținut permisiunea de a distila și de a exporta ulei esențial de tămâie sacră din Oman. Specia Boswellia sacra este o comoară națională pentru popotul din Oman, fiind recoltată în această regiune de peste 5.000 de ani. În prezent, rășina este recoltată respectând cu strictețe tradiția și metodele folosite încă din antichitate.

8. Fiecare specie de plante prezintă anumite semne distincte, care sunt atent urmărite, pentru a stabili precis care este momentul optim pentru recoltare și distilare. Acest lucru este necesar deoarece plantele își schimbă proprietățile chimice pe parcursul sezonului și pe durata zilei, variind de la săptămână la săptămână și de la oră la oră. În perioada de recoltare, unele uleiuri sunt testate la fiecare 15 minute, pentru a se asigura o calitate constantă a produsului.

5377401962_afec44f708_o

9. Anumite plante trebuie să mai aștepte o perioadă după ce au fost recoltate, pentru ca uleiurile să ajungă la concentrația maximă de compuși activi, și abia apoi sunt distilate. În tot acest timp se prelevează probe și se efectuează teste multiple pentru a determina momentul când plantele conțin cea mai mare cantitate de ulei și când se poate începe distilarea.

10. Young Living este singura companie care are distilerii amenajate la fermele proprii, astfel încât procesul de distilare să asigure cantitatea maximă de uleiuri esențial iar proprietățile terapeutice ale uleiurilor să nu fie compromise.

23145139374_f3c37e82a0_o

11. Pentru testarea uleiurilor se folosesc tehnici proprii și echipamente de distilare proiectate chiar de Gary Young. Procesul de distilare este foarte complex și fiecare aspect este atent monitorizat, de la metoda de distilare, presiunea foarte mică la extracție și timpul alocat procesului de distilare, până la temperatura scăzută la care se face distilarea și apoi separarea uleiului de aburul condensat, toate în funcție de fiecare specie de plante în parte, astfel încât toți compușii activi valoroși să fie extrași.

12. Spre deosebire de mulți producători, care pun accent doar pe cantitatea de produs finit și de obținerea unei arome intense și plăcute, la Young Living, atunci când un ulei distilat nu îndeplinește standardele lor privind nivelul de compuși activi, întreg lotul este respins și reutilizat pentru fertilizare!

34173668734_48c07166c2_o

13. Principiul distilării cu abur presupune să existe o sursă continuă de apă. De obicei, în procesul de distilare comercială (în special în cazul uleiurilor esențiale folosite în industria parfumurilor și produselor cosmetice), la cazanul de distilare se atașează un rezervor chimic pentru tratarea apei, însă Young Living refuză să utilizeze substanțe chimice, deoarece acestea ar putea contamina produsul final. În schimb, a creat un sistem sofisticat de filtrare a apei, care elimină mineralele din apă și păstrează uleiurile esențiale 100% pure și fără niciun risc de contaminare.

14. Oricât de ciudat ar părea, pentru a asigura un mediu optim pentru cultivarea și creșterea plantelor, Young Living se preocupă inclusiv de calitatea interacțiunii dintre oameni și plante. Doar angajații care își iubesc munca au voie să lucreze cu uleiurile în perioada de creștere a plantelor și în timpul distilării iar în preajma uleiurilor este interzisă folosirea unui limbaj obscen sau negativist.

15. Peste 1 milion de dolari se alocă anual doar pentru testarea uleiurilor esențiale în laboratoarele proprii și în laboratoare independente, iar compania investește constant în echipamente de laborator de ultimă generație.

lab-testing,-stiinta

16. Young Living efectuează 15-20 de analize diferite pe fiecare lot de ulei esențial, pentru a verifica puritatea și proprietățile terapeutice ale uleiurilor esențiale. Majoritatea testelor sunt repetate de trei ori după distilare și din nou de trei ori, după îmbuteliere. Nicio altă companie din lume nu urmează un proces atât de complex și costisitor pentru verificarea calității uleiurilor esențiale. La Young Living, acesta face parte din programul Seed to Seal.  

17. Potrivit Dr. Hervé Casabianca (Ph.D.), Președinte al Comitetului ISO pentru Standarde Internaționale privind Uleiurile Esențiale și Director al Laboratorului AFNOR (Asociația Franceză pentru Stanrdardizare), Young Living este singura companie din America de Nord care trimite în mod regulat mostre de uleiuri esențiale în Franța, pentru a fi testate conform standardelor AFNOR și ISO.

 

18. Young Living a alcătuit o bază uriașă de date cu informații privind spectrul de masă și indicele de retenție al uleiurilor esențiale. În prezent, această bază de date unică în lume conține peste 400.000 de compuși și peste 1,3 milioane de referințe despre moleculele de uleiuri esențiale! Pe baza ei, specialiștii Young Living testează aproximativ 150-200 de compuși fitochimici pentru fiecare lot de ulei esențial.

 

19. În crearea formulelor pentru produsele pe bază de uleiuri esențiale sunt incluse cele mai pure ingrediente posibile, însă, în egală măsură, se acordă o atenție deosebită și componentelor care nu corespund rigorilor companiei privind puritatea. Astfel, cercetătorii Young Living au alcătuit o listă cu 20 de aditivi duri sau potențial dăunători care ar putea apărea în produsele obișnuite de pe piață, dar care nu se vor regăsi niciodată în compoziția produselor Young Living. 

4037612121_aeb8e4cd68_o

20. În vederea protejării ariilor naturale, florei și faunei sălbatice, Young Living a dezvoltat și implementat primul program de conformare din industrie, care stabilește aspectele legale specifice procesului de recoltare a plantelor, inclusiv unde, cum și cât ar trebui să se planteze și să se recolteze.

21. Operațiunile Young Living au atins în prezent o capacitate zilnică de producție de peste 500.000 de sticluțe cu uleiuri esențiale, oferind în total peste 200 de uleiuri simple și amestecuri brevetate de uleiuri esențiale - mai mult decât orice altă companie de profil din lume! 

Sper că te-ai convins că produsele Young Living îndeplinesc cele mai exigente standarde și au o puritate de neegalat. Și îți mai spun un fapt statistic la care merită să reflectezi: se apreciază că doar 2% din uleiurile esențiale vândute în SUA au gradul de puritate necesar pentru a putea fi folosite în scop terapeutic iar Young Living produce 98% dintre acestea! Așadar, ești pe mâini bune! J

Te invit să citești și articolul Autentic, de la sămânță la sigiliu.

Dorești să comanzi produse Young Living?

Creează-ți un cont GRATUIT aici!

YL__logo_W_white

Pentru a comanda uleiurile esențiale Young Living cu reducere de 24%, accesează link-ul de înscriere și creează-ți un cont gratuit, folosind ID 3537400 (achiziționarea unui set Premium Starter este facultativă). Mai multe detalii poți citi aici.

 

Dacă nu dorești să beneficezi de reducere, alege opțiunea Client cu amănuntul (retail) pentru a comanda produsele la preț întreg.